Dette er Premier Leagues beste og dårligste keepere

viasport

Topper lista…hvis vi snur den opp ned. Mark Flekken har vært Premier Leagues svakeste keeper så langt denne sesongen

I den dynamiske og konkurransepregete verdenen av Premier League-fotball spiller målvakter en avgjørende rolle i lagets suksess, ikke bare ved å gjøre redninger, men ved å overgå forventede mål (xG).

Denne sesongen har vi gjort en omfattende rangering av Premier League-målvakter basert på deres prestasjoner mot xG, noe som har ført til noen overraskende avsløringer og fremhevet uventede resultater.

Øverst på listen fra denne analysen er Tottenham Hotspurs Guglielmo Vicario, som har overrasket positivt ved å oppnå en score på +6,6 i kategorien for xG reddet. Dette er spesielt bemerkelsesverdig med tanke på hans opprinnelige status i klubben var som erstatning for klubbens langvarige kaptein Hugo Lloris. Under veiledning av manager Ange Postecoglou har Vicario raskt blitt en nøkkelspiller for Spurs, og han bidrar betydelig til deres nåværende fjerdeplass i ligaen. Hans evne til å nekte mer enn seks mål sammenlignet med hva som var forventet ut fra skuddene han har stått overfor, har vært en nøkkelfaktor for Spurs.

Forventede mål (xG) har blitt en kritisk indikator i fotballanalyse, som tilbyr innsikt i kvaliteten på scoringsmulighetene lag skaper og slipper inn. Selv om Liverpool leder Premier League, topper ikke deres målvakt, Alisson, listen for xG reddet, noe som illustrerer at prestasjon i denne metrikken kan variere uavhengig av lagets suksess.

viasport

Guglielmo Vicario blir bare kalt Venom av Spurs-fansen, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Han er Premier Leagues beste keeper i følge statistikkene

Det samarbeidende arbeidet fra GiveMeSport og FBREF for å dele disse innsiktene avslører et bredt spekter av målvaktspresentasjoner. For eksempel, til tross for at Everton, Burnley og Sheffield United befinner seg på nedrykksplassene, er det en målvakt fra et høyere rangert lag som har de færreste redningene i forhold til xG de har stått overfor.

Merkbart, på bunnen av listen er Brentfords Mark Flekken, som har funnet det utfordrende å gjenskape prestasjonene til sin forgjenger, David Raya, nå hos Arsenal. Flekken har sluppet inn 6,4 flere mål enn forventet, og markerer ham som den minst effektive Premier League-målvakten i forhold til denne metrikken blant de med minst seks opptredener denne sesongen.

Denne detaljerte analysen understreker den kritiske rollen målvakter spiller i å påvirke utfallet av kamper og, ved forlengelse, lagets skjebne. Med sesongen fortsatt i gang, gjenstår det rikelig med muligheter for målvakter å forbedre sin posisjon eller for andre å potensielt falle ettersom lag presser for suksess med strategisk spill og taktisk finesse. Uforutsigbarheten og høye innsatser i Premier League sikrer at prestasjonene til disse målvaktene vil bli nøye overvåket av fans og analytikere, ettersom hver redning kan bety forskjellen mellom seier og nederlag, ære og kamp.

HER ER HELE LISTEN OVER PREMIER LEAGUES BESTE OG DÅRLIGSTE KEEPERE:

+6,6 - Guglielmo Vicario, Tottenham
+4,5 - Emi Martinez, Aston Villa
+3,8 - Jose Sa, Wolves
+3,4 - Thomas Kaminski, Luton
+3,3 - Andre Onana, Manchester United
+2,2 - Martin Dubravka, Newcastle
+2,1 - Alphonse Areola, West Ham
+1,1 - Nick Pope, Newcastle
+0,9 - Alisson, Liverpool
+0,5 - Neto, Bournemouth
+0,4 - Bernd Leno, Fulham
+0,1 - James Trafford, Burnley
0,0 - Jordan Pickford, Everton
-0,2 - Wes Foderingham, Sheffield United
-0,8 - Robert Sanchez, Chelsea
-1,7 - Dorde Petrovic, Chelsea
-2,0 - Ederson, Manchester City
-2,1 - Bart Verbruggen, Brighton
-2,2 - David Raya, Arsenal
-2,4 - Jason Steele, Brighton
-2,7 - Dean Henderson, Crystal Palace
-4,5 - Sam Johnstone, Crystal Palace
-5,9 - Matt Turner, Nottingham Forest
-6,4 - Mark Flekken, Brentford

Forrige
Forrige

Nybegynner-guiden til vintertesting i Formel 1

Neste
Neste

Kylian Mbappé til Arsenal?