Dette er den raskeste bilen fra F1s vintertest

viasport

Da Formel 1s vintertesting ble avsluttet i Bahrain, summet paddocken med spekulasjoner og analyser, der man dissekerte hvert lags prestasjoner og utsikter for den kommende 2024-sesongen.

Blant de fremtredende fortellingene fanget Ferraris dominerende tilstedeværelse på tidstabellene oppmerksomheten, men det var Red Bulls RB20 som dominerte diskusjonene, og forsterket deres status som formidable utfordrere.

Red Bulls RB20: En Formidabel Tilstedeværelse Red Bulls tilnærming til den siste dagen var metodisk, med vekt på langkjørings-simuleringer for å vurdere RB20s utholdenhet og ytelse. Bilen, en betydelig evolusjon fra sin forgjenger, demonstrerte sin styrke på banen, og tjente ros fra både Max Verstappen og Sergio Perez. Verstappen roste bilens robuste ytelse, mens Perez, som nøt en nyfunnet komfort og tilpasningsevne, signaliserte en markant forbedring over fjorårets utfordringer. Til tross for forsøk på å moderere forventningene, var konsensus i paddocken at Red Bull befant seg i sin egen liga, understøttet av data som indikerte et 0,2s rundetidsfortrinn over rivalene Mercedes og Ferrari i langkjøringer.

viasport

Mercedes: Optimisme Midt i Fremgang Mercedes-leiren viste en forsiktig optimisme, en markert endring fra fjorårets før-sesong tumult. W15, deres nyeste utfordrer, fikk positiv tilbakemelding fra både George Russell og Lewis Hamilton, som signaliserte en potensiell gjenoppblomstring. Hamiltons omfattende 123 runder rundt Bahrain International Circuit understreket bilens forbedrede kjørbarhet og konsistens. Selv om deres langkjøringsfart viste løfte, og plasserte dem tett mot Ferrari, antydet ytelseskjøringer mot slutten av dagen et gap i enkeltrundehastighet, noe som antyder områder for ytterligere forfining.

Ferrari: Konsistens og Konkurransefortrinn Ferrari opprettholdt en konsistent ytelse gjennom testdagene, med Charles Leclerc som bekreftet bilens respons og forbedret utgangspunkt sammenlignet med året før. Deres fokus på langkjøringskonkurranseevne bar frukter, og plasserte dem som en sterk utfordrer i løpsfart og dekkhåndtering. Selv om de hang etter Red Bull, holdt Ferraris solide grunnlag og potensial for utvikling i sesongen dem fast i samtalen for pallplasseringer.

viasport

Aston Martin: Stødig Fremgang med Rom for Forbedring Aston Martin, som kom fra en overraskende konkurransedyktig foregående sesong, tok en mer nedtonet tilnærming til årets før-sesong testing. Teamleder Mike Krack uttrykte tillit til lagets vinterfremskritt, og bemerket forbedringer i nøkkelområder for ytelse. Til tross for en mindre enn stjerners visning på Dag 2, antydet Fernando Alonsos ytelse på C1-komponenten en konkurransefortrinn i løpsfart. Selv om det ikke var like oppsiktsvekkende som deres forrige års oppstigning, forble Aston Martin en sterk utfordrer for midtfeltkampen.

Ettersom støvet la seg på Bahrain International Circuit, tilbød før-sesong testingen et fristende glimt inn i dynamikken i 2024 Formel 1-sesongen. Med Red Bull som setter tempoet, Mercedes og Ferrari i hælene, og Aston Martin som kjemper for en plass i det konkurransepreget hierarkiet, er scenen satt for en spennende og uforutsigbar mesterskapskamp.

Forrige
Forrige

Erik ten Hag: – Han må skjerpe seg!

Neste
Neste

– Det mest spesielle troféet jeg noen gang har vunnet