Andy Cole og John Terry valgt inn til Hall of Fame

viasport

Storscoreren og forsvarsbautaen slår dermed følge med Ashley Cole som ble valgt inn tidligere i år.

Premier League Hall of Fame har nylig ønsket tre fotballikoner—Andrew Cole, John Terry og Ashley Cole — velkommen inn i sine prestisjetunge rekker, og fremhever deres ekstraordinære bidrag til sporten. Opprettet i 2021, ærer Hall of Fame personer som har hatt betydelig innvirkning på Premier League siden dens begynnelse i 1992. Denne anerkjennelsen anses som den høyeste individuelle æren innenfor ligaen.

Andrew Cole og John Terry, begge fem ganger Premier League-mestere, ble valgt ut fra en gruppe på 15 tidligere spillere. Utvelgelsen var basert på en kombinasjon av stemmer fra fans over hele verden og Premier League Awards Panel. De slutter seg til Ashley Cole, en annen fremtredende skikkelse i spillet, som også ble innlemmet i år. Trioen ble feiret ved en begivenhet i London, som markerte deres offisielle innlemmelse som det 23. og 24. medlemmet av Hall of Fame.

Andrew Cole, kjent for sin målteft, står som den fjerde høyeste målscoreren i ligaens historie. Over sine 414 opptredener, samlet han 187 mål, en bemerkelsesverdig bedrift fremhevet av det faktum at bare ett var et straffespark. Coles karriere ble preget av betydelige milepæler, inkludert å vinne Gullstøvelen i sin debutsesong med Newcastle United i 1993/94, og senere, avgjørende roller i Manchester Uniteds historiske treble-vinnende sesong. I refleksjon over sin innlemmelse uttrykte Cole enorm stolthet, og tilskrev sin suksess til sin familie, trenere og lagkamerater. "Grunnen til at du spiller fotball og konkurrerer på høyeste nivå er å vinne store æresbevisninger. Det var så, så spesielt for meg å vinne så mange trofeer og fem Premier Leagues," sa han.

viasport

John Terry feires som den mest suksessrike kapteinen i Chelseas historie, og ledet laget til fem Premier League-titler. Hans rekord på 214 rene ark som forsvarsspiller er uovertruffen, og han er fortsatt ligaens høyest scorende forsvarer med 41 mål. Terrys lederskap var avgjørende for Chelseas mange mesterskapsseire, spesielt da han ledet laget til deres første tittel på 50 år i løpet av 2004/05-sesongen. Takknemlig for sin innlemmelse, kommenterte Terry, “Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt stemt inn i Premier League Hall of Fame. Jeg er en spiller som absolutt ga alt hver gang jeg gikk ut på banen, og å bli anerkjent på denne måten gjør meg virkelig stolt.”

Richard Masters, administrerende direktør i Premier League, roste begge spillere for deres avgjørende roller i sine respektive lag. "Coles målteft og allsidige spill plasserer ham blant de største spissene vi har sett... Terrys defensive dyktighet og lederegenskaper var essensielle i å transformere Chelsea til en Premier League-kraft," bemerket Masters.

Hver innlemmet får overrakt en medaljong inngravert med deres navn og året for innlemmelse. I tillegg gjør Premier League en donasjon på £10 000 til en veldedighet valgt av den innlemmede. Denne gesten reflekterer ligaens engasjement for å anerkjenne tidligere helter samtidig som den bidrar til samtidsaker. Premier League Hall of Fame fortsetter å vokse, og omslutter den rike historien og arven til en av verdens mest feirede fotballigaer.

Forrige
Forrige

Manchester City tettet luken i Haalands fravær

Neste
Neste

Chelsea med ny rekord ingen vil ha