Arsenals uventede nøkkelspiller

viasport

800 millioner i vasken sang fansen om spilleren som så ut som en flopp. Nå har han blitt en av lagets viktigste spillere i gullkampen.

Kai Havertz har virkelig fått en ny start hos Arsenal. Han kom fra en tøff tid i Chelsea, hvor mange så på ham som en spiller som ikke hadde levert som forventet, selv om han scoret viktige mål i Champions League-finalen og andre store kamper. Forventningene var enorme til det store talentet som tidligere hadde spilt bra i Bayer Leverkusen, så mange var skuffet over innsatsen hans i Chelsea.

Da Arsenal bestemte seg for å kjøpe ham for 65 millioner pund, var mange skeptiske. De var usikre på hvilken posisjon som passet ham best siden han hadde spilt både som spiss og offensiv midtbanespiller i Chelsea, uten å finne sin faste plass.

I Arsenal startet manager Mikel Arteta med å plassere Havertz som venstre midtbanespiller, en rolle Granit Xhaka hadde tidligere. Det ble utfordrende for Havertz, og mange var raske med å kritisere kjøpet, spesielt etter at han kun scoret ett mål i sine første 12 kamper.

Men ting snudde da han scoret et viktig mål med et hodestøt mot Brentford i november. Etter dette begynte han å score flere mål, og han så ut til å bedre finne sin plass i laget. Og da Gabriel Jesus skadet kneet og Havertz ble flyttet frem som spiss løsnet det skikkelig. Havertz leverte overraskende bra. Fra februar og fremover har han vært direkte involvert i 13 mål på 11 kamper, noe som gjør ham til en av de beste i ligaen.

Statistikken viser at selv om Havertz kanskje har ballen mindre enn Jesus, bruker han sjansene sine bedre. Han er blitt en viktig spiller for Arsenal, noe som har gjort angrepet deres mye farligere.

Selv om han fremdeles har perioder der han ikke er like konstant, har Havertz vist seg å være en nyttig spiller for Arsenal. Laget er avhengige av hans gode form utover vårsesongen i kampen om ligagullet.

Nå som sesongen går videre, kan Arsenal se etter flere angrepsalternativer som kan utfordre Havertz' posisjon. Men med den forbedringen han har vist under Artetas ledelse, ser det ut som han vil forbli en viktig del av laget. Arsenal-fans har også tatt ham til seg og støtter ham med sanger, spesielt etter mål mot hans gamle klubb, Chelsea.

Forrige
Forrige

Straffes for feil registrering av Carvalho

Neste
Neste

Tottenhams grep for å stilne Arsenal-jubelen