Straffes for feil registrering av Carvalho

viasport

Klubben straffes med bot og registreringsnekt etter feil registrering av det unge talentet!

Fulham Fotballklubb har fått en straff fra Premier League fordi de ikke fulgte reglene da de registrerte akademispilleren Fabio Carvalho. Spilleren signerte senere for Liverpool, og har vært innom både RB Leipzig og Hull på utlån. Klubben fra London har gått med på å ta en bot og en suspensjon etter at de innrømmet feilene med registreringen.

Klubben må nå vente seks måneder før de kan registrere nye spillere fra fotballakademier hvis de spillerne har vært i andre klubber tidligere. Dette forbudet startet 15. april 2024 og varer i ett år, men det kan bli forlenget. De må også betale en bot på 75 000 pund, som tilsvarer en million norske kroner.

Premier League og Fulham kom til enighet om disse straffene etter at klubben sa seg enig i at de hadde brutt reglene om hvordan spillere registreres. Tre medlemmer fra et uavhengig juridisk panel godkjente avtalen, noe som er nødvendig for å gjøre den gyldig.

viasport

Fabio Carvalho, som dette gjelder, er en ung midtbanespiller som først ble kjent i Fulham. Han spilte 44 kamper for klubben og scoret 12 mål før han gikk til Liverpool i 2022. Overgangen til Liverpool var gratis ettersom Carvalhos kontrakt var utløpt, men Liverpool måtte likevel betale Fulham en fastsatt sum i kompensasjon, slik det er vanlig i slike saker.

Men, Carvalho har slitt med å få fast plass på Liverpool, og har bare spilt 21 kamper for dem. For å prøve å skaffe seg mer spilletid og utvikle seg til å bli bedre, var han på lån hos RB Leipzig og deretter Hull denne sesongen. Han har gjort det bra i Hull, med ni mål på 19 kamper, og har hjulpet laget med å kjempe om en plass i playoff og mulig retur til Premier League.

Straffen til Fulham viser hvor strenge Premier League er med regler for overgang av spillere. Dette er for å minne klubbene på at de må følge reglene. Samtidig viser Carvalho fortsatt hvor god han kan være, selv om han har hatt noen vanskelige tider i Liverpool.

Forrige
Forrige

Bekreftet: Adrian Newey forlater Red Bull

Neste
Neste

Arsenals uventede nøkkelspiller