Arsenals tittelhåp svekket av gamlesjefen

viasport

Unai Emery var Mikel Artetas forgjenger som manager i Arsenal, men fikk ikke like mye tid til å etablere et lag og en spillertropp som sin yngre landsmann. I helgen viste han at det kan ha vært en tabbe fra klubbens side.

I et betydelig tilbakeslag for Arsenal, leverte Aston Villa et dramatisk nederlag til deres Premier League-tittelforhåpninger med en dramatisk seier på Emirates Stadium. Under ledelse av tidligere Arsenal-trener Unai Emery, triumferte Aston Villa med avgjørende mål sent i kampen fra Leon Bailey og Ollie Watkins, noe som ytterligere kompliserte Arsenals ambisjoner om å vinne sitt første mesterskap på 20 år.

Kampen fikk ekstra betydning etter Liverpools uventede tap mot Crystal Palace, og presenterte en gyllen mulighet for Arsenal til å befeste sine mesterskapsintensjoner. Imidlertid kom Arsenals prestasjon til kort, og jubelen fra Villas spillere og fans ved sluttsignalet understreket skuffelsen blant hjemmepublikummet, hvor mange ble igjen på tribunen i svinnende håp om et comeback.

Emerys Villa har vist en bemerkelsesverdig transformasjon siden hans periode begynte, i skarp kontrast til hans utfordrende 18 måneder hos Arsenal, som endte i november 2019. Denne seieren søtet ikke bare hans personlige historie, men forbedret også Villas utsikter for europeisk konkurranse, og skjøv dem nærmere sikring av en plass i neste sesongs Champions League.

Arsenals sårbarheter var tydelige gjennom hele kampen. Lagets unge oppstilling, som snublet i forrige sesong og tillot Manchester City å gå forbi dem, syntes å gjenta disse feilene. Arsenals forsvar var spesielt svakt, og la grunnlaget for Baileys avgjørende mål seks minutter før slutt. Watkins forverret deretter elendigheten med sitt 19. mål for sesongen, og forseglet seieren for Villa.

viasport

Til tross for å møte et Villa-lag som var oppildnet av et nylig 4-1-tap mot Manchester City, dominerte Arsenal besittelsen og mulighetene i første omgang. Imidlertid viste deres angrep, ledet av Gabriel Jesus, seg ineffektivt mot Villas standhaftige forsvar. Arsenals Kai Havertz, som ble brukt i en uvant midtbanerolle til tross for sin målfarlighet, gikk glipp av avgjørende sjanser som kunne ha endret kampens utfall.

Villa, på den annen side, sto imot Arsenals offensive stormer og traff tverrliggeren to ganger gjennom Watkins og Youri Tielemans, nesten forverret Arsenals problemer før pause. Deres utholdenhet betalte seg i andre omgang da kampens momentum gradvis skiftet i deres favør. Arsenals fortsatte sløseri og Villas strategiske motangrep kulminerte i deres sene mål, som tappet hjemmesupporterne og revitaliserte de besøkende fansen.

Artetas taktiske valg og bytter, inkludert introduksjonene av Gabriel Martinelli og Emile Smith Rowe, klarte ikke å snu strømmen. Arsenals offensive anstrengelser ble gjentatte ganger avverget av et årvåkent Villa-forsvar og en enestående prestasjon fra målvakt Emiliano Martínez, en tidligere Arsenal-spiller selv.

Kampens klimatiske øyeblikk så Bailey opportunistisk utnytte et forsømt innlegg for å sette hjem Villas åpningsmål. Watkins' sene, omdirigerte avslutning avsluttet deretter definitivt Arsenals motstand, og senket Emirates inn i en dyster erkjennelse av deres minkende tittelsjanser. Mens Villa feiret, var omfanget av Arsenals tapte mulighet påtagelig, og etterlot dem å regne med virkningen av dette nederlaget på deres sesongs ambisjoner.

Forrige
Forrige

City er tilbake på tabelltoppen, men tittelen er langt fra sikret

Neste
Neste

Liverpool snublet igjen: Sesongen smuldrer