Liverpool snublet igjen: Sesongen smuldrer

viasport

Liverpool så ut til å kunne vinne fire pokaler i Klopps siste sesong som manager, men har på under en måned klart å snuble i både FA-cupen, Europaligaen og Premier League.

Liverpools håp om Premier League-tittelen led et betydelig nederlag etter et tap mot Crystal Palace på Anfield, dominert av Eberechi Ezes tidlige avgjørende mål. Dette var Liverpools andre påfølgende hjemmetap, det første siden mars 2021 under sesongen uten tilskuere på grunn av COVID-19 og det første med tilskuere siden januar 2017. Tapet gjenspeiler også problemer observert i deres nylige nederlag i Europa League-kvartfinalen mot Atalanta.

Stemningen ved kampslutt var dyster. Liverpools manager Jürgen Klopp utvekslet medfølende ord med Crystal Palaces Oliver Glasner, synlig nedslått av resultatet. Også Liverpools Andy Robertson så ut til å være tapt i sine tanker, et bilde på lagets og hjemmepublikummets fortvilelse. Et slikt resultat signaliserer trøbbel i en tett tittelkamp, der hvert poeng er avgjørende, og nå henger Liverpool etter.

Før kampen ga Anfield en hjertelig hyllest til de 97 ofrene fra Hillsborough-tragedien på tærskelen til 35-årsdagen for katastrofen. Den emosjonelle tyngden av anledningen oversatte imidlertid ikke til den energien som var forventet på banen. Liverpools prestasjon var kjedelig fra start, preget av sløvhet og unøyaktighet – en skarp kontrast til løftet om en sterk reaksjon på deres europeiske skuffelse.

viasport

De besøkende, anført av de dyktige Michael Olise og Eze, utnyttet effektivt Liverpools svakheter på venstreflanken. Duoen, sammen med Adam Wharton og Tyrick Mitchell, orkestrerte spillet som førte til Ezes skarpe avslutning – hans umarkerte posisjon foran mål var en åpenbar forsømmelse av Liverpools forsvar.

Liverpool hadde sine sjanser. Robertson og Luis Díaz kom nær, førstnevnte med et hjørnespark som traff tverrliggeren, og sistnevnte med en akrobatisk volley som ble slått over av Dean Henderson. Andre omgang så Liverpool forbedre seg, takket være innbyttere som Dominik Szoboszlai, som brakte sårt tiltrengt energi og presisjon. Likevel forble deres avslutninger dårlige, noe som forverret frustrasjonene på Anfield.

Spesielt var Darwin Núñez' bommede sjanse fra et Robertson-hjørnespark, et skudd på blankt hold som Henderson avverget. Likeså sløste Jean-Philippe Mateta og Curtis Jones med gyldne muligheter til å utvide ledelsen eller redde litt stolthet for Liverpool. I de siste minuttene ble til og med Mohamed Salahs forsøk blokkert i en frenetisk avslutning på kampen.

Kampen understreket en utfordrende periode for Liverpool, med flere misbrukte muligheter og feil i kritiske øyeblikk. Da kampen konkluderte, var implikasjonene klare: Liverpools håp om tittelen er avtagende, og veien til å komme tilbake i ligaen ser stadig mer utfordrende ut. Dette markerer en kritisk tid der hver eneste prestasjon og poeng vil være avgjørende for lagets fremtid.

Forrige
Forrige

Arsenals tittelhåp svekket av gamlesjefen

Neste
Neste

Verstappen skeptisk til 2026-reglene