Alfa Romeos tafatte farvel

Sesongavslutningen i Abu Dhabi var Alfa Romeos siste løp før teamet går tilbake til Sauber-navnet for neste sesong. Det ble dessverre ikke en verdig avslutning.

Seks år som tittelsponsor har gitt Alfa Romeo få virkelige oppturer. Derfor var det en beskrivende oppsummering med en poengløs avslutning på Yas Marina, og hverken Guanyu Zhous 17. plass eller Valtteri Bottas’ 19. plass vil få opp stemningen på julebordet. Resultatet for sesongen ble en 9. plass i konstruktørmesterskapet med 16 poeng. Bare Haas var svakere med sine 12 poeng.

Bare syv ganger klarte Alfa Romeo å hente poeng ved å bli blant de ti beste i løpene. Valtteri Bottas reflekterte over sesongens utfordringer i et intervju etter helgens løp, og pekte på den største bekymringen som var bilens tempo. Til tross for ulike strategier kunne ikke teamet overvinne utfordringene de møtte på. Bottas uttrykte lettelse over at sesongen nå er over, men håper på en frisk og ny start neste år, når alle igjen starter med 0 poeng.

En viktig endring som kan signalisere et vendepunkt for teamet er ansettelsen av James Key som teknisk direktør. Key begynte i jobben i september, og ble da gjenforent med Andreas Seidl, som han jobbet sammen med i McLaren-teamet i flere år.

Valtteri Bottas er klar for neste sesong!

Valtteri Bottas uttrykte optimisme om teamets siste endringer, og det interessante konseptet det jobbes med for neste års bil. Han understreket behovet for hardt arbeid både før og underveis i den kommende sesongen.

Lagkamerat Zhou delte Bottas’ synspunkt og fremhevet omfattende endringer i bilens konsept etter innføringen av det nye tekniske reglementet og såkalte ‘ground effect’-biler. Zhou pekte på en betydelig forbedring som forventes over vinteren, og avslørte at allerede for noen løp siden bestemte teamet seg for en total ombygging av bilens design for neste år. Zhou ser frem til å prøve neste års bil, da selv små forbedringer i hastighet kan gi en betydelig endring fra å kjempe bakerst i feltet til å igjen konkurrere om regelmessige poeng.

Alfa Romeo befant seg i en kamp om syvendeplassen i konstruktørmesterskapet, men endte altså opp med å tape mot både Williams og Alpha Tauri med henholdsvis 12 og ni poeng. Med den nye tekniske ledelsen og en helomvendig i konseptet bilen bygges etter, er det store forventninger til Saubers comeback i 2024. Teamets håp og ambisjoner hviler nå på neste års bil.

Forrige
Forrige

Onana-tabbe: Man Utd mot tidlig CL-exit

Neste
Neste

Bearman and Antonelli Shine in F2 Testing