– Jeg visste han ville reagere på denne måten

viasport

I kjølvannet av Carlos Sainz sin pallplassering i Bahrain Grand Prix har Ferraris teamsjef Frederic Vasseur skrytt av spanjolen for hans fokus og prestasjon midt i alt som har skjedd den siste tiden.

Denne anerkjennelsen kommer midt i en utfordrende fase i Sainz' karriere, etter kunngjøringen om at Lewis Hamilton vil erstatte ham hos Ferrari i den kommende sesongen, noe som tvang Sainz til å lete etter muligheter andre steder på griden. Til tross for de forstyrrende nyhetene, var Sainz' besluttsomhet tydelig da han sikret en tredjeplass i Bahrain, og demonstrerte sin evne og profesjonalitet på banen, inkludert forbikjøringer mot lagkamerat Charles Leclerc, som slet med bremsene.

Vasseur uttrykte sin tro på Sainz' evne til å reagere positivt på motgang, og sa til F1.com:

– Ærlig talt var jeg overbevist om at han ville få denne typen reaksjon.

Vasseur trakk frem beslutningen om å annonsere Hamiltons ankomst tidlig, for å la teamet fokusere på den nåværende sesongen, og fremhevet Sainz' profesjonelle holdning til sin gjenværende tid med teamet.

– Carlos’ reaksjon var mer enn profesjonell, han var veldig sterk, veldig solid, bemerket Vasseur, og applauderte Sainz' engasjement fra start til slutt i løpet.

Helgen var imidlertid en blanding av oppturer og nedturer for Ferrari. Vasseur delte sine blandete følelser, og noterte teamets konkurransedyktige kvalifiseringsprestasjon, som antydet potensial for en pole position, og anerkjente fremgangen gjort i å tette gapet til Red Bull, om enn bare med 50%. På den negative siden var Leclercs tekniske vanskeligheter og teamets samlede problemer i løpet av helgen bekymringspunkter for Vasseur. Til tross for disse utfordringene, anerkjente Vasseur innsatsen for å sikre fjerdeplass under omstendighetene som et positivt resultat.

viasport

Med blikket fremover, avsto Vasseur fra å fokusere ene og alene på rivalteamet Red Bull, til tross for deres dominerende en-to seier med Max Verstappen og Sergio Perez. I stedet understreket han viktigheten av å adressere Ferraris interne utfordringer og forbedre prestasjonen. Han nevnte at de kommende løpene i Jeddah og Melbourne ville gi et klarere bilde av mesterskapsstillingene, og fremhevet forskjellen i banekonfigurasjoner og forhold. Vasseur forble forsiktig optimistisk om Ferraris fremgang sammenlignet med året før, og anerkjente en reduksjon i ytelsesgapet, men anerkjente behovet for ytterligere forbedring.

Sammendraget er at midt i en sesong med overgang og utfordringer, stod Carlos Sainz' prestasjon i Bahrain ut som et testament til hans profesjonalitet og talent. Mens Ferrari står overfor oppgaven med å overkomme tekniske problemer og øke sin konkurranseevne, signaliserer Vasseurs ledelse og strategiske fokus på teamets utvikling et håpefullt utsyn for resten av sesongen.

Forrige
Forrige

Bayern og Harry Kane har kniven på strupen

Neste
Neste

Red Bull tar sin plass i Formel 1-historien