– Jeg var bedre enn Michael Owen

viasport

– Tull, svarer Owen når han hører påstanden fra sin tidligere lagkamerat.

Det er Robbie Fowler som kommer med uttalelesen i et intervju med Simon Jordan hos Talksport nylig. Han påstår at med unntak av én ting var han bedre på alle områder enn hva Michael Owen var.

Robbie Fowler og Michael Owen spilte sammen i Liverpool og for England i flere sesonger og kjenner hverandre godt. Det stopper de ikke fra å sende noen stikk i hverandres retning.

– Jeg synes alltid jeg var bedre enn Michael Owen. Han var raskere enn meg, men på alle andre områder var jeg bedre enn han når det gjelder det å være en god spiss, forteller Fowler i intervjuet.

Robbie Fowler slo gjennom for Liverpool i 1993. Den lokale gutten skøyt seg rett inn i fansens hjerter med mål i debuten mot Fulham i ligacupen, og deretter gitt det bare en vei. Det ble 18 mål på 34 kamper den sesongen, og Fowler etablerte seg på førstelaget. Han skulle bli arvtageren etter selveste Ian Rush som hadde blitt klubbens toppscorer i flere sesonger. Den oppgaven tok Fowler med begge hendene og banket inn utrolige 71 ligamål de tre neste sesongene og ble klubbens toppscorer i hver av de.

Men mot slutten av 1996/97-sesongen dukket enda en unggutt fra Liverpools egne rekker opp. Bittelille Michael Owen fra Chester ble byttet inn for Patrik Berger i en bortekamp mot Wimbledon mot slutten av sesongen. Et kvarter senere får den 17 år gamle spissen servert en gjennombruddsball fra Stig Inge Bjørnebye som han setter i nettet bak Neil Sullivan i Wimbledon-målet. En ny stjerne var født.

Sesongen etter er det Michael Owen som starter første seriekamp, også den mot Wimbledon, og igjen setter han ballen i målet bak Sullivan. Det blir bare 20 seriekamper på Fowler denne sesongen. Owen ser seg ikke tilbake og blir toppscorer i Premier League i både sin første og andre sesong, noe Fowler aldri klarte. Owen fortsetter å bøtte inn mål, og blir klubbens toppscorer i syv strake sesonger før han forsvinner til Real Madrid.

viasport

Robbie Fowler til venstre, Michael Owen i midten og Steve McManaman til høyre

Når Michael Owen blir presentert med uttalelsene til sin gamle spissmakker Fowler rister han på hodet og svarer med et retorisk spørsmål:

– Da vi spilte for Liverpool begge to, hvem var det manageren valgte? Da vi spilte for England begge to, hvem var det manageren valgte?

– Jeg trenger ikke si hvem som var best av oss to, det ble sagt for meg av managerne som kunne velge mellom oss begge.

Owen velger å skryte av sin tidligere klubbkamerat, og sier at han hadde fortjent flere landskamper enn de 26 han fikk. Men dessverre for Fowler spilte han på en tid hvor England hadde enormt mange bra spisser å velge mellom. Han nevner Alan Shearer, Michael Owen, Andy Cole, Teddy Sheringham og Ian Wright.

– Hadde Robbie Fowler spilt med dagens generasjon hadde han hatt mellom 50 og 100 landskamper, avslutter Owen som selv fikk 89 landskamper for England.

Forrige
Forrige

Formel 1 på vei mot tidenes Silly Season

Neste
Neste

Skuffende nederlag mot Kroatia