Skuffende nederlag mot Kroatia

Germany Croatia ehf

Tyskland vs Kroatia 24:30 (14:13)

Tyskland opplever et skuffende nederlag mot Kroatia når hovedrunden avsluttes.

Hovedrunden av Herrenes Håndball-EM 2024 ble avsluttet på onsdag i LANXESS-arenaen i Köln. Der var det 19 750 tilskuere som overvar oppgjøret mellom Tyskland og Kroatia, og de ble vitne til en imponerende forestilling. Vertene kunne feire sin plass i semifinalen, men tapte selve kampen mot Kroatia med resultatet 24-30.

Tyskland kunne feire sin sjette plass i en EM-semifinale i historien og den første siden de vant mesterskapet i 2016. Dette skyldtes tidligere seire av Island og Frankrike. I kampen mot Kroatia spilte ingen av de tyske spillerne mer enn 40 minutter, ettersom trener Alfred Gislason valgte å hvile stjernespillerne sine i forkant av den siste helgen i Köln. For Kroatia endte mesterskapet utenfor topp 10 for andre gang i historien, med en 11. plass som er deres nest dårligste prestasjon etter 16. plassen i 2002. Den 21 år gamle målvakten Dominik Kuzmanovic leverte en glimrende kamp for Kroatia, noe som var hans beste opptreden i EM 2024. Han hadde hele 22 redninger og en redningsprosent på 48 %. Kuzmanovic, som ble utpekt til Grundfos Kampens Spiller, hoppet opp til syvende plass på toppscorerlisten med totalt 55 redninger, noe som gir et gjennomsnitt på imponerende 11 redninger per kamp.

Kroatia avslutter mesterskapet med stil

Tyskland hadde ennå ikke sikret seg en plass i semifinalen før siste kampdag i hovedrunden, men etter at rivalene Østerrike og Ungarn tapte sine kamper, var Tyskland klare for semifinalen. Dette påvirket tydeligvis planene til trener Alfred Gislason, som valgte å hvile nøkkelspillerne sine så mye som mulig. For Kroatia, som allerede var ute av mesterskapet, stod det ingenting på spill.

Etter å ha avsluttet første omgang med en knapp ledelse på 14-13, klarte ikke Tyskland å opprettholde presset i andre omgang. Kroatia leverte derimot en av sine beste omganger, ledet an av Igor Karacic med seks mål, fulgt av Domagoj Duvnjak med fire mål. De to erfarne spillerne var nesten umulige å stoppe.

Så selv om Kroatia avslutter mesterskapet, går Tyskland videre til semifinalen. En ny utsolgt kveld i LANXESS-arenaen er planlagt for fredag, der vertene vender tilbake til semifinalen etter åtte års ventetid. De håper på et bedre resultat enn det de oppnådde i den siste kampen i hovedrunden.