– Dette laget hadde de rykket ned med!

Manchester United røk rett ut av Europa-spill etter tapet mot Bayern München tirsdag kveld. Vel fortjent og vel så det mener TV 2s fotballekspert Morten Langli.

CHAMPIONS LEAGUE: Manchester United - Bayern München 0-1

Ikke bare ble Manchester United slått ut av Champions League, de klarte heller ikke å sikre tredjeplassen i gruppen som ville gitt fortsatt spill i Europa League. Det ble takk og farvel til Europa etter sisteplass i det som på forhånd ble sett på som en enkel gruppe for en klubb som Manchester United.

I stedet ble fasit én seier og én uavgjort etter to møter mot hver av Galatasaray, FC København og Bayern München. Kampene mot Bayern var alltid forventet å bli tøffe, men det er likevel forventet at en klubb som United skal få med seg noe også der. Den tyske storklubben gikk som ventet videre fra gruppen.

TV 2s fotballekspert Morten Langli var ikke nådig etter fiaskoen var et faktum. Han mener nivået Manchester United har vist i Champions League denne høsten ikke er godt nok.

– Det laget de runder av kampen med er nærmere et Championship-lag enn et Champions League-lag. Det laget hadde de rykket ned med, mente Langli fra studioet etter kamp.

For ordens skyld så var dette laget som avsluttet kampen for Manchester United:

André Onana - Diogo Dalot, Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka - Kobbie Mainoo, Scott McTominay, Sofyan Amrabat - Facundo Pellistri, Bruno Fernandes, Hannibal Mejbri, Rasmus Højlund

Harry Maguire, Raphael Varane, Luke Shaw, Antony og Alejandro Garnacho ble byttet ut i løpet av kampen.

Hadde ikke vunnet Eliteserien i Norge

Morten Langli ga seg ikke der. Han fortsatte tiraden, og ga tydelig uttrykk for at exiten fra videre spill i Europa er fullt fortjent ettersom Manchester United er det svakeste laget i gruppen. Han tegner opp et annet bilde med en mer hjemmekjær sammenlikning:

– Tror du dette United-laget hadde reist til Bodø og Molde og vunnet? Er du sikker på det? spør Langli sine kollegaer i studioet engasjert, før han fortsetter

– Det er nivået de er på nå. De hadde sannsynligvis ikke vunnet mot Molde og Bodø/Glimt. Der er United for øyeblikket.

For å sette det i ytterligere nivå-perspektiv skal begge de nevnte norske klubbene i aksjon i torsdag kveld. Molde reiser til Tyskland for å møte Leverkusen i Europa League. Kanskje de får med seg flere poeng fra Bayern enn hva Manchester United klarte? Bodø/Glimt er i Belgia for sin Europa Conference League-kamp mot Club Brugge.

Begge de norske lagene er allerede sikret videre spill i Europa, og har samlet flere poeng i sine grupper enn hva Manchester United klarte. Molde kan bli værende i Europa League, selv om det blir en tøff oppgave. De er uansett sikret videre spill i Conference League, hvor Bodø/Glimt er.

Forrige
Forrige

Alpine med store endringer etter skuffende 2023

Neste
Neste

En av tidenes beste rookiesesonger