Treneren West Ham-fansen fortjener

viasport

David Moyes leder West Ham for siste gang på søndag. Arvtageren vil gi fansen en helt annen type fotball, og de kommer til å elske det!

Valget om å erstatte David Moyes med spanske Julen Lopetegui signaliserer en overgang til mer progressiv fotball, noe West Ham-fansen bør se frem til med stor glede. Lopetegui, mest kjent for sin tid i Real Madrid og med det spanske landslaget, kommer med spennende ideer om hvordan fotball skal spilles og planer om å utnytte sin lange erfaring i europeisk toppfotball.

Dette blir ikke Lopeteguis første dans i Premier League. Han har allerede skaffet seg nyttig erfaring fra ligaen fra en periode i Wolves, hvor han ble hentet inn for å redde klubben fra nedrykk. Da han overtok et lag som lå på bunnen av tabellen rundt juletider, ledet Lopetegui en bemerkelsesverdig snuoperasjon som inkluderte åtte seire, som ikke bare reddet Wolves fra nedrykk, men også gjorde at de avsluttet sesongen over nettopp West Ham og David Moyes. Under Lopetegui hadde Wolves en seierprosent på 39,1%, som er den høyeste for en Wolves-manager i Premier League, og hans lag holdt nullen i syv av disse seirene.

Denne prestasjonen hos Wolves demonstrerte Lopeteguis evne til å tilpasse seg og lykkes under press, egenskaper han tidligere hadde finslipt under sin tid hos Sevilla. Hos Sevilla implementerte han en stil som vektla besittelse og flytende pasningsspill, og løftet deres ballbesittelse fra 52% til nesten 60% under hans ledelse. Denne tilnærmingen førte Sevilla til én Europa League-tittel og tre påfølgende topp-fire avslutninger i La Liga. Merkbart, i sin siste fulle sesong med Sevilla, hadde de det beste defensive resultatet i ligaen.

viasport

Lopeteguis fotballfilosofi er dypt påvirket av hans erfaringer i Spania, spesielt hans tid i Barcelona under Johan Cruyff. "Johan var annerledes," minnet Lopetegui i et intervju med Sky Sports. "Han begynte å få meg til å tenke på hvorfor jeg gjorde ting som keeper og på løsningene vi prøvde å finne. Han fikk meg til å tenke på svarene i spillet. Før det øyeblikket, tenkte jeg ikke, jeg bare spilte." Denne utdannelsen under Cruyff har innprentet en taktisk dybde som Lopetegui har båret inn i sin trenerkarriere.

West Hams valg om å ansette Lopetegui kan sees som et strategisk trekk for å utvikle seg utover Moyes' suksesser, som er kreditert med minneverdige prestasjoner inkludert et europeisk trofé. Imidlertid er det et sterkt ønske blant fansen og klubben om en mer dynamisk og moderne spillestil, noe Lopetegui er godt rustet til å levere.

Utover sin taktiske kunnskap, bringer Lopetegui en robust karakter og en vilje til å integrere ny læring i sin tilnærming. Han understreker kontinuerlig læring som en kjernekomponent i sin treningsfilosofi og uttaler, "I morgen vil du sikkert lære noe nytt om arbeidet ditt. Dette er en av de spennende tingene med denne jobben fordi det er ny informasjon å lære hver dag."

I en alder av 57 viser Lopetegui ingen tegn til selvtilfredshet og reflekterer en ivrighet til å tilpasse seg og innovere innenfor fotballens raskt utviklende landskap. Hans kommende periode hos West Ham markerer ikke bare en retur til Premier League, men også en mulighet til å prege sitt signatur spillestil på laget, og møte de høye forventningene fra supporterne. Med utsikter som å jobbe med dynamiske spillere som Mohammed Kudus, er forventningen hos West Ham tydelig og tyder på et nytt kapittel med suksess under Lopeteguis veiledning.

Forrige
Forrige

Slik ser du alt fra Imola på TV

Neste
Neste

Holder liv i håpet