Tittelkampen: Arsenal har det tøffeste programmet

viasport

Det er ekstremt tett i toppen av Premier League denne sesongen. Med bare ti kamper igjen er det bare målforskjellen som skiller Arsenal og Liverpool med Manchester City ett poeng bak.

Likevel er det Manchester City som er bookmakernes favoritt til å vinne nok en ligatittel. Du får mellom 2,1 og 2,2 i odds på at Pep Guardiola leder Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne og resten av stjernegalleriet sitt til nok en triumf i Premier League.

Om han klarer det blir det den fjerde sesongen på rad Manchester City blir ligamestere, og det er det ingen som har klart i Premier Leagues historie. Fire på rad skjedde heller ikke før den engelske toppserien ble døpt til Premier League heller, så det vil være en prestasjon uten sidestykke dersom de drar det i land.

De to røde lagene fra London og Liverpool står priset ganske likt hos bookmakere verden over. Liverpool ligger knepent lavere hos de fleste med en odds fra 3 til 3,25. Arsenal står til 3,5 hos de aller fleste, til tross for at det er de som leder serien for øyeblikket.

Kanskje grunnen er at Arsenal ledet tabellen til jul? Det pleier nemlig ikke å ende så veldig bra. Les mer om juleforbannelsen til Arsenal og Liverpool her.

KAMPPROGRAMMET BLIR VIKTIG

Arsenal dro fordel av at de to tittel-rivalene møtte hverandre i runde 28. Mint ett av lagene ble nødt til å avgi poeng, men det endte med 1-1 og poengtap for begge klubber. I neste runde er det Liverpool som har denne fordelen, da møtes nemlig Manchester City og Arsenal på Ethiad og minst en av de to vil tape poeng. Liverpool på sin side tar i mot Brighton hjemme på Anfield.

Hjemmekamp blir det for Liverpool også runden etter, da mot Sheffield United. Det blir den tredje hjemmekampen på rad i Premier League for Liverpool, før de reiser til Old Trafford for å møte Manchester United i en viktig nøkkelkamp. Sesongen avsluttes med byderbyet borte mot Everton.

viasport

Pep Guardiola kan bli den første manageren til å vinne Premier League fire ganger på rad

Også Arsenal avslutter sesongen med byderby, men tar i mot Chelsea hjemme på Emirates. Manchester City avslutter borte mot Brighton.

Felles for alle tre lag er at de skal møte både Tottenham og Aston Villa. De to som så langt har vært “best av resten” bak trioen i tet vil by på den tøffeste motstanden, og det er disse kampene som blir den viktigste brikken for å pusle sammen et seriegull.

Manchester City har en ørliten fordel i at de ikke skal ut i noen rival-dueller etter de er ferdige med å møte sine to tittel-rivaler. Ingen by-derby eller andre hat-oppgjør. Arsenal møter både erkefiende Spurs, samt byrivalene Chelsea pluss Manchester United som de har et heftig forhold til etter å ha kriget om seriegullet i en stor del av Premier Leagues historie.

Liverpool møter også byrival Everton, men også Manchester United som må sies å være deres virkelige erkefiende. Oppgjørene mellom Liverpool og United trekker alltid mest oppmerksomhet, og disse klubbene har de største fanskarene, særlig i Norge.

Hvis vi ser på snittpoengene til hver av de tre topplagenes motstandere i de ti siste serierundene er det Liverpool som ar en fordel. De møter i snitt 38,4 poeng, mot Citys 40,7 poeng og Arsenals 41,5 poeng. Tar vi denne snitt-poengsummen og plasserer den inn i tabellen betyr det at Liverpool i snitt skal spille mot en motstander fra nedre halvdel hver kamp ut sesongen. City møter laget på 10. plass og Arsenal laget på 9. plass.

Forrige
Forrige

Kom best ut av hanekampen

Neste
Neste

Real Madrids nye stjerne