Syv ting å følge med på i Premier League lørdag

viasport

Det spenner seg virkelig til i serieinnspurten, og det er mange små kamper i kampene. Skal Martin Ødegaard og Arsenal ta tilbake tabelltoppen?

Poengene betyr mer mot slutten av sesongen, slik er det bare. Hvert eneste ett må kjempes for med nebb og klør fordi det kan utgjøre enorme forskjeller for neste sesong. Blir det spill i Europa? Blir det Champions League eller Europa League? Blir det ligagull? Blir det nedrykk eller ny sesong i Premier League? Havner du over eller under erkerivalen?

CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY

Først ut i denne runden er Palace mot City. Det meste tyder på at vi får Premier Leagues første borteseier siden Tottenham slo Aston Villa 4-0 for snart en måned siden, eller for 30 kamper siden.

De fleste som heier på Premier League-lag med røde drakter håper at Crystal Palace skal klare å beholde noen av poengene på Selhurst Park. Og kanskje kan Michael Olise hjelpe til med den oppgaven? Den briljante midtbanespilleren har levert seks mål og tre assists på den lille spilletiden han har fått mellom skadeavbrekkene denne sesongen. Særlig samarbeidet med Eberechi Eze var gnistrende.

Unibet tror ikke en gang Olise kan redde Palace fra Citys velsmurte maskineri:
H: 11,50 / U: 5,80 / B: 1,30

LUTON - BOURNEMOUTH

En kamp med vonde minner for Luton-fansen. Det motsatte oppgjøret måtte spilles to ganger fordi Lutons kaptein Tom Lockyer falt om med hjertesvikt i den første kampen. Da kampen skulle spilles på ny var Luton glimrende i første omgang og ledet 3-0 til pause, på vei mot tre livsviktige poeng. I andre omgang raknet alt, og Bournemouth klarte til slutt å vinne 4-3. Kan det tredje forsøket være det rette for Luton?

Luton trenger poengene minst like mye denne gangen. De omtales stadig som laget som hadde fortjent mer fra kampene sine, og må begynne å få med seg poeng om de skal få en ny sjanse i Premier League neste år. De møter ligaens store formlag som har tre strake seiere og 13 poeng på sine siste fem kamper. Det blir tre til på lørdag om vi skal tro Unibet:

H: 3,80 / U: 4,20 / B: 1,91

viasport

Det gikk heldigvis bra med Tom Lockyer etter kollapsen i høst

EVERTON - BURNLEY

Sean Dyche og hans Everton trenger også poeng for å holde avstanden til nedrykksstreken. Denne helgen får han en meget god mulighet til å skaffe seg noen, men for å klare det må han ta de fra sin gamle klubb Burnley. Og det kan vise seg å bli vrient. Everton har nemlig ikke vunnet en ligakamp siden før jul. 16. desember kom siste seier, og den kom faktisk mot nettopp Burnley. Siden den gang har det blitt seks uavgjort og syv tap.

Burnley på sin side har begynt å plukke noen poeng, og har ikke tapt noen av de fire siste kampene. De har vunnet bare én av de, og med en ny seier mot Everton vil de for alvor melde seg på i kampen om fornyet kontrakt i Premier League. Unibet holder hjemmelaget som favoritter:

H: 1,70 / U: 4,10 / B: 5,10

ASTON VILLA - BRENTFORD

Aston Villa ligger fortsatt på den viktige fjerdeplassen i ligaen til tross for at de bare har vunnet én av de fire siste kampene. Unai Emery og hans tropp bør være ferdig med å slikke sårene etter maltrakteringen de var gjennom mot Manchester City og spesielt Phil Foden tidligere i uken.

De skal møte et Brentford som ikke har vunnet en kamp på to måneder, men som kommer fra uavgjort mot både Manchester United og Brighton i de to siste. Den trenden snur ikke denne runden heller i følge Unibet:

H: 1,70 / U: 4,25 / B: 4,90

WOLVES - WEST HAM

Kampen om Europa spilles kanskje på Molineux denne lørdagen. Det kan se ut som et kjedelig midt-på-tabellen-oppgjør, men dette er en skikkelig sekspoenger. West Ham ligger på 7. plassen som vil gi spill i Europa neste sesong. Wolves ligger på 11. plass og nedre halvdel av tabellen, men er bare tre poeng bak nettopp West Ham og definitivt med i kampen om spill på kontinentet neste sesong.

Wolves var inne i en sterk periode, men har falt litt av de siste kampene med tap for Aston Villa og uavgjort mot Burnley. West Ham på sin side klarte å miste en 3-1 ledelse mot Newcastle før de klarte å klore med seg ett poeng mot Spurs. To lag et stykke unna toppformen, noe oddsen fra Unibet også viser:

H: 2,55 / U: 3,70 / B: 2,80

viasport

Skal Wolves juble for seier igjen?

FULHAM - NEWCASTLE

Alle trodde Fulham var på vei til å melde seg på i kampen om Europa-kvalifisering etter de slo Tottenham 3-0. Men siden den gang har det bare blitt ett fattig poeng til sammen fra kampene mot Sheffield United og Nottingham Forest.

Newcastle har en skadeliste som ville gitt de fleste managere mareritt, men klarer likevel å samle bra med poeng. Uavgjort mot Everton sist og seier mot West Ham før det. Unibet gir de en fair sjanse på nye poeng fra besøket på Craven Cottage.

H: 2,40 / U: 3,90 / B: 2,85

BRIGHTON - ARSENAL

Lørdagens siste kamp blir en viktig kamp for bortelaget. Arsenal kjemper om ligatittelen og har ikke råd til å gi fra seg ett eneste poeng. Brighton må også samle poeng for å redde sesongen gjennom kvalifisering til Europa. Det har lugget for De Zerbis menn den siste tiden. Helt siden det grusomme 4-0 tapet for Luton har de ikke funnet fotfestet. De ti siste kampene sier 3-2-5 og exit fra både FA cup og Europa League.

Arsenal er 9-1-0 på sine siste ti ligakamper, og viser ingen tegn til å kollapse slik de gjorde på denne tiden forrige sesong. Skulle det komme en kollaps tror ikke Unibet den kommer denne helgen:

H: 5,40 / U: 4,35 / B: 1,64

Forrige
Forrige

Kampen for tilværelsen

Neste
Neste

Verstappen nok en gang raskest i åpningen