Stroll vil fortsette i Aston Martin

viasport

Lance Stroll har planene klare for sin fremtid i Formel 1 og er tydelig på at han forventer å være en del av Aston Martin både neste sesong og videre.

Lance Stroll har nylig delt sine tanker om fremtiden i Formel 1, spesielt med tanke på hva som skjer med førermarkedet. Den kanadiske føreren har gjort det klart at han ønsker å fortsette å hjelpe Aston Martin med å bli en sterkere konkurrent i sporten.

Stroll startet sitt samarbeid med Aston Martin i 2019, da teamet het Racing Point, etter at det ble kjøpt opp av en gruppe investorer ledet av hans far, Lawrence Stroll. Teamet fikk navnet Aston Martin i 2021 etter at faren hans kjøpte en stor andel i det kjente britiske selskapet.

I starten kjørte Stroll sammen med Sergio Perez. Siden den gang har han hatt lagkamerater som den tidligere verdensmesteren Sebastian Vettel fra 2021 til 2022, og nå nylig, Fernando Alonso. Alonso, som kom til teamet i 2023, har nylig forlenget kontrakten sin med Aston Martin til 2026, noe som viser at han også er dedikert til teamets mål.

Stroll har sagt at han ønsker å fortsette å kjøre i 2025, og at han er på linje med Aston Martins langsiktige planer. “Ja, det er der hodet mitt er, helt klart,” sa Stroll da han ble spurt om sine planer for 2025 før det nylige Canadas Grand Prix. “Det virker som om jeg får dette spørsmålet ofte for tiden.”

Han la til, “Det er veldig spennende, alt som skjer på Silverstone og prosjektet med teamet, og hvordan vi har vokst de siste årene. Og vi fortsetter å vokse, så jeg tenker definitivt på å fortsette å være en del av det.”

Selv om han er begeistret, innrømmer Stroll at teamet har store utfordringer med å holde jevn framgang gjennom sesongen. Aston Martins 2024-sesong har hatt varierende resultater, noe som også skjedde i 2023, hvor en sterk start ble fulgt av en nedgang, slik at konkurrentene kunne ta igjen.

viasport

Når han tenker tilbake på teamets kamp for å holde momentumet oppe, sa Stroll, “Det har definitivt vært en tendens… Det var slik i fjor. Vi kjempet alltid i topp fem, og så igjen i år. Jeg tror vi var raske over en runde i begynnelsen av året, men slet mer med dekkslitasje, men vi var fortsatt i topp fem, topp syv.”

Han forklarte videre, “Nå kjemper vi for å få et poeng eller to på en god helg, noe som ikke er det vi ønsker som team. Jeg tror vi forstår problemene våre bedre nå. Vi vet hvilke beslutninger og retninger vi har valgt, og vi vet hvilke feil vi har gjort. Nå handler det bare om å rette opp i disse feilene og få noen nye oppgraderinger på bilen som løser problemene. Men det skjer ikke over natten.”

Stroll er fortsatt optimistisk for resten av sesongen, og forstår at det kreves mye arbeid for å komme tilbake i konkurranseform. “Realistisk sett vil det ta noen løp, jeg håper ikke for mange, men noen få løp. Det er fortsatt mange løp igjen. Jeg tror det er 13 eller 14 løp igjen, hvis jeg ikke tar feil. Så det er en lang sesong, men vi har mye arbeid å gjøre.”

Mens Stroll og Aston Martin håndterer utfordringene i denne sesongen, viser hans fokus på fremtiden at han er engasjert i teamets utvikling og suksess i Formel 1.

Forrige
Forrige

Dette er reglene for gule og røde kort i EM

Neste
Neste

Se alle som er tatt ut til Euro 2024