Tyrkias matchvinner utestenges fra EM

viasport

Utestenges på grunn av høyreekstrem hilsen!

Den store helten fra Tyrkias åttendedelsfinale ble midtstopper Merih Demiral som med sine to scoringer sendte Tyrkia til en uventet kvartfinale. Den får ikke Demiral delta i selv. Han er utestengt av UEFA på grunn av måten han feiret målene.

Demiral viste et tegn med begge hendene etter sin andre scoring, et tegn som viser støtte til en høyreekstrem gruppe kjent som de grå ulvene. Dette fikk raskt mye oppmerksomhet, og nå har også konsekvensen blitt kjent.

UEFA utestenger Demiral fra de to neste kampene. Det betyr at han mister kvartfinalen mot Nederland, og dersom Tyrkia skulle ta seg videre får han heller ikke være med i semifinalen. Dermed er det langt fra umulig at EM er over for den tyrkiske matchvinneren.

De grå ulvene som Demiral viste støtte til er en tyrkisk høyreekstrem organisasjon som har historie tilbake til 60-tallet, og som er forbudt i blant annet Østerrike, som Tyrkia spilte mot i kvartfinalen. Europaparliamentet har kategorisert de som en terror-organisasjon, og oppfordrer alle sine medlemsland til å gjør det samme.

Forrige
Forrige

EM: Spania - Tyskland

Neste
Neste

Nok et talent får teste F1