Sterk opphenting av Martinius Stenshorne

viasport

En svak kvalifisering ødela dessverre helgen for Martinius Stenshorne i Formel 3-debuten, men han fikk likevel vist seg frem med imponerende tempo i både sprint og hovedløp denne helgen.

Kvalifiseringen til Martinius Stenshorne ble dessverre av det kjedelige slaget. Med få runder på treningen tidligere samme dag var det et tøft utgangspunkt som endte med en 22. tid, og dermed et veldig vanskelig utgangspunkt for både sprintløpet fredag og hovedløpet lørdag.

Likevel viste Martinius et imponerende tempo i begge løp! Han kjørte seg fra 22. startposisjon til 11. plass i sprintløpet og 14. plass i hovedløpet. Det ble dessverre ingen poeng, men dette er helt klart en positiv opplevelse å ta med seg videre til neste løp i Australia i slutten av måneden.

LUKE BROWNING TOK DEN FØRSTE SEIEREN

I åpningsløpet av Formel 3-sesongen 2024 utmerket Luke Browning seg med en seier i hovedløpet, noe som markerte en fantastisk start på hans sesong. Browning kjører for Hitech Pulse-Eight og viste enestående ferdigheter og besluttsomhet for å sikre sin første seier i Formel 3, ved å slå ART Grand Prixs Christian Mansell med en smal margin på litt over et sekund.

Løpet utspilte seg med høy dramatikk fra starten. Dino Beganovic, som startet fra pole position, opplevde en katastrofal start, som tillot Browning å gripe ledelsen. Beganovics trege avgang hindret også hans PREMA Racing-lagkamerat Gabriele Minì, noe som banet vei for Sami Meguetounif til å avansere til andre plass og Tim Tramnitz, som spratt fra syvende til tredje, og viste motorsportens uforutsigbare natur.

De første rundene så en flom av forbikjøringer og strategiske trekk. Christian Mansell, som opprinnelig startet lenger bak, gjorde betydelig fremgang gjennom feltet. Et aggressivt sent dykk inn i sving 8 så ham overta Tramnitz for tredjeplass, etterfulgt av et lignende trekk på Meguetounif for å kreve andreplassen, og satte sine sikter på Browning.

viasport

Ettersom løpet skred frem, klarte Browning å bygge og deretter opprettholde en slank ledelse, selv når Mansell lukket inn med hjelp av DRS. Til tross for presset, var Brownings forsvar urokkelig, og viste hans racingekspertise og evne til å håndtere konkurransens intensitet.

Kampen om pallplasseringene intensiverte seg i de siste rundene. Meguetounifs utfordring falmet etter en feil, noe som tillot Tramnitz å utnytte og sikre tredjeplass, og fullførte et imponerende løp fra MP Motorsport-føreren i sitt første F3-hovedløp.

I løpets avsluttende stadier økte Browning tempoet, gradvis utvidet ledelsen over Mansell. Til tross for ART-førerens vedvarende innsats, kunne han ikke tette gapet, noe som bekreftet Brownings seier og en tidlig ledelse i førermesterskapet.

Bak lederne var løpet like intens, med posisjoner som endret seg hyppig. Meguetounif avsluttet som den høyest plasserte Trident-føreren i fjerde, fulgt av Santiago Ramos og Minì. Topp ti ble rundet av med Leonardo Fornaroli, Arvid Lindblad, Alex Dunne og Oliver Goethe, alle sikret poeng.

Denne seieren plasserer Browning i forkant av førermesterskapet, med Tramnitz og Mansell tett etter. Lagkonkurransen ledes av Trident, som scoret poeng med alle tre bilene, etterfulgt av ART Grand Prix og PREMA Racing.

Nå som Formel 3-sirkuset forbereder seg nå på å dra til Melbournes Albert Park for den andre løpshelgen, er spenningen merkbar. Brownings første seier legger grunnlaget for en svært konkurransedyktig sesong, med førere og lag ivrige etter å vise frem sitt talent og ambisjoner på den globale scenen.

Forrige
Forrige

Skuffende sesongstart for Dennis Hauger

Neste
Neste

Sjokkerende oppdatering i Horner-saken