Spurs endelig tilbake på vinnersporet

Etter fem strake kamper uten seier fikk Tottenham endelig betalt for innsatsen i gårsdagens møte mot det eneste laget som kanskje er enda mer skadeutsatt enn dem selv.

PREMIER LEAGUE: Tottenham - Newcastle 4-1

Helt siden den allerede legendariske kampen mot Chelsea hvor absolutt alt gikk galt for et Tottenham som likevel tviholdt til Ange Postecoglous prinsipper og sto med forsvarslinjen på midtbanen med ni spillere på banen, har det sett grått ut for Spurs. Med et helt lag på tribunen med enten skader eller suspensjoner har de hatt røffe utgangspunkt, men likevel fortsatt å begeistre med offensiv og intensiv fotball.

Det har ikke betalt seg særlig godt. Med unntak av ett poeng borte mot Manchester City i en spinnvilt oppgjør som endte 3-3 har det blitt tap, tap, tap for Tottenham. Men en fellesnevner til, i tillegg til mangelen på poeng, har stått frem: evnen til å ta ledelsen (og deretter miste den igjen).

Mot Chelsea, Wolves, Aston Villa, Manchester City og West Ham scoret Tottenham et tidlig mål. Tre ganger i løpet av de første seks minuttene, en gang etter 11 minutter og mot Villa tok det 22 minutter før Lo Celsos mål. Hver eneste gang har de endt opp med flere baklengsmål.

Gårsdagens kamp mot Newcastle var den tiende strake kampen hvor Spurs tok ledelsen. Og denne gangen skulle det omsider holde til å putte tre poeng på kontoen igjen. Etterlengtet etter den fantastiske starten på sesongen. Men var det tilfeldig at seieren kom mot nettopp Newcastle?

Nei, det var det neppe. For selv om Tottenham har slitt og fortsatt sliter voldsomt med skadede spillere er Newcastle det eneste laget som kanskje har det verre. Begge lag har lange skadelister og nykomponerte lag nesten hver eneste gang de spiller. I følge Flashscore.com hadde Newcastle ti spillere fra førstelagstroppen ute med skader eller suspensjoner til kampen, mot Tottenhams åtte. Newcastle startet med 17 år gamle Lewis Miley for sjette kamp på rad. Og selv om han er en fantastisk fotballspiller er det neppe dette som var Eddie Howes plan for det unge talentet.

Kampen endte til slutt 4-1 til Spurs. Richarlison er en av spillerne som har mistet flere kamper til skade denne høsten, og er på vei tilbake til kampform. Han noterte seg for to scoringer i går, og dette var faktisk første gangen han klarte å sette ballen i mål i en kamp han har startet for Spurs, på sitt 20. forsøk. Vi får håpe for hans del at dette var starten på ketsjup-effekten.

Resten av målene ble scoret av Destiny Udogie og Heung-min Son for Tottenham, og et trøstemål av Joelinton for Newcastle på overtid.