Det fosser inn for Fulham

Fulham har gått fra bunnkamp til øvre halvdel og jaget nedrykksspøkelset på dør med en scoringsfest vi knapt har sett maken til!

PREMIER LEAGUE: Fulham - West Ham 5-0

16 mål på to uker. Det er kanskje hverdagskost om det er snakk om Manchester City med Erling Haaland i toppform, men det er ikke mange som hadde gjettet at vi skal snakke om Fulham.

Det startet med en 3-2 seier mot Wolves for bare 15 dager siden. Etter bare ett poeng på de siste fire kampene pekte alle piler mot en tøff kamp mot nedrykksstreken. Et tidlig mål hjemme på Craven Cottage fra Alex Iwobi ga hjemmefansen håp om livsviktige poeng. En nesten like tidlig utlikning fra ulvene tok det fra dem. To straffemål fra Willian i andre omgang holdt blodet varmt inn i adventstiden.

Besøket i Liverpool noen få dager senere gikk som de fleste Fulham-fans hadde forventet. Alle poengene ble igjen på Anfield. Men likevel var togturen tilbake til London litt lettere enn normalt etter et tap, for Fulham sørget for at pulsklokken til Jurgen Klopp fikk litt å registrere etter en mer stressende ettermiddag enn forventet. Liverpool tok ledelsen to ganger i første omgang, men lagene gikk likevel likt til pause, og deretter tok Fulham ledelsen bare ti minutter før full tid. Liverpool klarte å jobbe inn seieren likevel, men Fulham viste at de er i stand til å danse med de beste.

Ikke uventet var det full tenning tre dager senere da Nottingham Forest besøkte Craven Cottage. Med tre strake tap i bagasjen var Forest et lag i enda dårligere forfatning enn Fulham, og med innsatsen fra de to siste kampene friskt i minnet var det håpefulle fans som fylte tribunene. Bare det tette kampprogrammet og de intense kampene hadde kostet for mye.

Men det hadde de åpenbart ikke, snarere tvert om. Fulham herjet med Forest og gikk til pause med en trygg tomålsledelse. Etter pausen satte de inn tre nye, og vant sin største seier siden de høvlet over Luton 7-0 da begge lagene spilte i Championship for et par sesonger siden.

Så til denne helgen og ny hjemmekamp. Denne gang et lokalderby mot London-rival West Ham, og for å si det kort og enkelt: West Ham kom fort ned på jorda igjen etter en sterk borteseier mot Tottenham og seks strake kamper uten tap. I hytta til Fulham ble de smågutter. Raul Jimenez satte inn det første, sitt tredje på under en uke, før Willian og Adarabioyo la på til en pauseledelse på 3-0.

Andre omgang ble litt roligere, men Fulham fant likevel nettmaskene ytterligere to ganger for sin andre 5-0 seier på rad.

På lørdag reiser de til et skadeskutt Newcastle som er i hardt vær etter 4-1 tap mot Spurs i går og 3-0 tap for Everton noen dager i forveien. Oddsen sier at hjemmelaget er klare favoritter, men etter hva vi har sett den siste tiden er 4,35 på nye tre poeng til Fulham virkelig noe som bør vurderes.

Over 2,5 mål står til 1,78 i skrivende stund og bør i alle tilfeller spilles. Andre spennende spill er Willian til å score til 6,50 i odds. Han tar straffene i tillegg til å være mer enn kapabel til å score fra åpent spill. Om du tror Fulham fortsetter dominansen og Willian får to kasser kan du tjene 36 ganger innsatsen på det spillet, men det gjøres på alle mulige måter for egen risiko.

Forrige
Forrige

Spurs endelig tilbake på vinnersporet

Neste
Neste

Massas jakt på rettferdighet fortsetter