Se hvem som er klare favoritter i tittelracet

viasport

Skal Pep Guardiola løfte Premier Leauge-troféet enda en gang?

Opta sin supercomputer har knust tall og funnet ut hvem som sannsynligvis vil vinne Premier League. Blir det Arteta, Klopp eller Guardiola?

De siste ukene har statistikk-guruene i Opta brukt sin supercomputer til å beregne utfallet i Premier League, og de vil fortsette med det hele veien frem til alt er avgjort. Den bruker en modell som tar utgangspunkt i både bettingmarkedets odds og Optas egen Power Ranking. Begge deler baserer seg på nylige og historiske prestasjoner.

Tittelkampen spisset seg voldsomt til i den 28. serierunden da Arsenal hentet full pott og 3 poeng mot Brentford samtidig som Liverpool og Manchester City møttes i en kamp som endte uavgjort. Dette førte til at begge lag tapte to poeng, og nå skiller det kun ett eneste poeng og målforskjell mellom de tre.

LES MER FRA VIASPORT.COM: DET TØFFESTE KAMPPROGRAMMET I TITTELKAMPEN

Trenden fra de siste ukene er at Arsenal øker sine muligheter. Etter den 25. serierunden ble de gitt 12,9% sjanse for å stikke av med ligatittelen. Dette til tross for at de ledet Premier League gjennom julen, og at dette historisk sett oftere ender i ligagull enn ikke. Med mindre det gjelder nettopp Arsenal eller Liverpool, da ender det oftere med at noen andre vinner.

LES MER FRA VIASPORT.COM: JULEFORBANNELSEN I PREMIER LEAGUE

Bookmakerne har vært tydelige på at de mener Manchester City er den store favoritten, og det viste seg også i Optas beregninger. Etter både den 26. og 27. serierunden sto de med over 50% sannsynlighet til å vinne sin fjerde strake tittel i Premier League. Uavgjortkampen mot Liverpool koster derimot mye, og tallet falt fra 51,4% helt til 45,9%.

Liverpool var en stund på over 40%, men har falt tre strake uker og gis nå 35,3%. De er likevel trygt foran Arsenal til tross for at Mikel Artetas menn hadde en betydelig økning på hele 5,8% etter forrige serierunde. Arsenal står nå på 18,8% til tross for at de faktisk topper tabellen!

Kan det være fjorårets supersprekk som teller inn her? Historikken taler definitivt i favør av Manchester City, men ingen har noen gang vunnet den engelske toppserien fire år på rad.

viasport
Forrige
Forrige

Hvem skiller seg ut i Formel 2 så langt?

Neste
Neste

Hulkenberg gir Magnussen æren for poenget