Roy Hodgson gir seg i Crystal Palace

viasport

Den 76 år gamle treneren med en fortid som manager for blant annet norske Viking og det engelske landslaget annonserte i dag at han trekker seg som hovedtrener for Crystal Palace.

Dette kommer etter at Hodgson forrige uke ble innlagt på sykehus etter han ble syk på treningsfeltet.

– Denne klubben er veldig spesiell og betyr så mye for meg, og den har hatt en stor plass i fotballivet mitt, sier Hodgson selv i uttalelsen Crystal Palace la ut mandag ettermiddag. Hodgson fortsetter:

– Jeg forstår imidlertid at dette vil være et fornuftig tidspunkt for klubben å planlegge fremover, gitt den siste tidens omstendigheter. Derfor har jeg tatt avgjørelsen om å tre til side så klubben kan komme videre med sine planer for en ny manager, som allerede var planlagt for denne sommeren.

Roy Hodgson har vært i Crystal Palace i flere perioder i løpet av sin lange karriere. Han startet i klubben som juniorspiller på 60-tallet, men det var ikke som spiller Roy Hodgson skulle bemerke seg. Han kom tilbake som manager for klubben i 2017 og ledet laget gjennom fire sesonger før han annonserte at det var på tide å pensjonere seg. I fjor vår kom han imidlertid tilbake til klubben for å redde de ut av nedrykkskrisen, noe han også klarte. Han ble enig med klubben om å styre laget gjennom én siste sesong, men har nå altså valgt å trekke seg etter to tredjedeler av sesongen. Roy Hodgson ledet Crystal Palace i 200 kamper fordelt på seks sesonger.

– Jeg ønsker å takke Steve Parish og hans amerikanske partnere for støtten, sammnen med trenerstaben min og de ansatte i klubben som har hjulpet meg så mye underveis. En ekstra stor takk til min venn og assistent Ray Lewington, trenerne Dean Kiely og Paddy McCarthy pluss de fantastiske folkene i både analyseteamet og det medisinske teamet.

– Stor takk og mye respekt gir jeg også til spillertroppen. De har vært en glede å jobbe med, og de gjør både seg selv og klubben stolte. Jeg er overbevist om at fansen vår vil fortsette å gi dem sin fulle støtte både resten av sesongen og i fremtiden, avslutter Hodgson.

Bare timer før viktig kamp

Denne nyheten kommer bare få timer før Crystal Palace skal spille en meget viktig kamp mot Everton på Goodison Park. Begge lagene sliter mot bunnen av tabellen. Everton ligger på nedrykksplass med 19 poeng, men har fått 10 poeng trukket på grunn av brudd på FFP-reglementet til det engelske fotballforbundet.

Crystal Palace ligger fire poeng og to plasser høyere på tabellen. En seier i kveld vil gi de et pusterom, men med flere nøkkelspillere ute kan det bli en tøff oppgave. Midtbanejuvelene Eberechi Eze og Michael Olise er begge skadet, og det samme er forsvarsbautaen Marc Guehi.

Bookmakerne holder Everton som klare favoritter med under 1,8 i odds. Crystal Palace på sin side gir 5,5 ganger pengene tilbake. Så spørs det om spillerne vil gå til kamp med ekstra motivasjon for sin avtroppende sjef.

Det er assistenten til Roy Hodgson, Ray Lewington, som vil lede laget i kveldens kamp sammen med Paddy McCarthy. På tribunen er det ventet at Oliver Glasner vil sitte. Han ble annonsert som ny hovedtrener bare timer etter Hodgsons avgang.

Forrige
Forrige

Dette er Premier Leagues ferskeste manager

Neste
Neste

Champions League innen rekkevidde