– Problemene våre ligger i fysikken, ikke kunnskapen

viasport

I en nylig uttalelse adresserte Mercedes-lagssjef Toto Wolff bekymringer rundt lagets prestasjoner siden deres siste konstruktørmesterskap i Formel 1 i 2021.

Til tross for en rekke utfordringer, inkludert en skuffende opptreden under Australias Grand Prix, avviste Wolff bestemt enhver nedgang i lagets strategiske eller operasjonelle kapasiteter. Hendelsen i Melbourne viste Mercedes som slet med W15s håndteringsstabilitet, Lewis Hamiltons mislykkede forsøk på å avansere til Q3 etterfulgt av motorfeil, og George Russells krasj kun to runder før løpet var over. Disse hendelsene understreket lagets kamp med bilens inkonsistens, til tross for modifikasjoner rettet mot å forbedre påliteligheten.

Wolff fremhevet at problemet er teknisk, relatert til et "fysikkproblem" som påvirker bilens prestasjoner på banen og dens korrelasjon med vindtunneldata. Dette problemet, insisterte han, er ikke indikativt på en bredere intellektuell eller organisatorisk svikt innad i laget.

– Det er bare det at vi ikke forstår noen av bilens oppførsler som vi tidligere alltid ville forstått, forklarte Wolff og understreket lagets forpliktelse til å raskt løse disse problemene.

viasport

Når det gjaldt sin egen rolle, avviste Wolff, som innehar en 33 % andel i laget og nylig fornyet sin kontrakt for tre år, noen umiddelbare intensjoner om å trekke seg tilbake. Han uttrykte sin beredskap til å underholde nye ideer og tilnærminger som kunne styre laget tilbake til sine vinnende måter, og bekreftet på nytt sin dedikasjon til lagets suksess.

– Jeg ser meg selv i speilet hver eneste dag om alt jeg gjør, fortalte Toto Wolff, reflekterende over ansvaret han føler for lagets prestasjoner og retning.

Wolffs kommentarer kom som svar på spørsmål om hans egnethet til å fortsette å lede Mercedes, en stilling han har hatt siden han ble utnevnt til administrerende direktør i 2013. Til tross for presset og utfordringene, signaliserer Wolffs besluttsomhet om å konfrontere problemene direkte og hans åpenhet for eksterne løsninger en proaktiv tilnærming til å navigere laget gjennom dets nåværende vanskeligheter. Hans lederskapsstil understreker et engasjement for innovasjon og tilpasningsevne, nøkkelkvaliteter som har preget Mercedes' tilnærming i den høyst konkurransepregete verdenen av Formel 1.

Forrige
Forrige

Nottingham Forest legger inn anke

Neste
Neste

Dennis Hauger fra podium til fortvilelse