Premier Leagues største sjansesløser

viasport

Ikke Mohamed Salah, selv om han også brenner sin andel sjanser, til Martin Dubravkas store glede

Når du er den nest dyreste spissen i Premier Leagues historie og samtidig den som bommer på flest store sjanser blir det stilt store spørsmålstegn. Er han en flopp eller vil det snart løsne?

Vi snakker om Darwin Nunez. Den unge spissen fra Uruguay som kom til Liverpool sommeren 2022 for €85 millioner. Den nest største overgangssummen for en spiss kjøpt av en klubb i Premier League noen gang, kun slått av Romelu Lukakus siste overgang til Chelsea. Det gikk ikke spesielt bra for han heller, men han er ikke lenger i Premier League så nå er det Darwin Nunez vi skal snakke om.

14. Det er tallet mange vil bruke for å motbevise påstanden fra overskriften. For Darwin Nunez har scoret 14 mål i Premier League. Ni forrige sesong og fem så langt denne sesongen. Nunez har vært på banen i 48 kamper, noe som gir ett mål per 3,4 kamper rundt regnet. Han har riktignok bare startet 31 av disse kampene, men mye av årsaken for det er nettopp det samme denne artikkelen belyser: Han bommer på enormt mange sjanser!

Forrige sesong var han “bare” nummer tre på oversikten over flest bom på store sjanser. 20 ganger hadde Nunez muligheten til å få ballen i mål uten å klare det. Bare Marcus Rashford med 22 og Erling Braut Haaland med 28 bommet flere ganger. Mohamed Salah og Ollie Watkins bommet på like mange som Nunez. Men den store forskjellen fra Nunez til de andre sjansebrennerne er hvor mange ganger de faktisk klarte å få ballen i nettet. De endte på mellom 15 og 36 scoringer.

viasport

En som setter pris på sjansesløsende spisser er Aaron Ramsdale

Denne sesongen har det blitt 18 store misser så langt. Og vi har bare spilt 20 serierunder, så han er langt foran skjemaet for fjoråret. Igjen er Haaland høyt på listen med 17 bom, før det er et hopp ned til Ollie Watkins på 13. Men igjen, de har 14 og 9 scoringer også.

Vi kan si at det positive er at Nunez kommer til alle disse sjansene, men som spiss på et Liverpool som tross alt leder Premier League for øyeblikket så ville noe annet vært virkelig krise.

Jürgen Klopp og flere andre har vært flinke til å påpeke hvor viktig Nunez er for laget med jobben han gjør utenom å brenne store sjanser. Og akkurat dette er jo ikke et nytt fenomen for Liverpool som i flere sesonger hadde Roberto Firmino som aldri klarte over 15 mål på en sesong.

Det er naturligvis viktig å presisere at det går helt greit for Liverpool til tross for sjansesløseriet til Nunez. De leder for øyeblikket Premier League og har 43 scorede mål. Bare Manchester City har flere scoringer. Så vil tiden vise om Liverpool klarer å holde seg der, eller om forskjellen til slutt kanskje blir noen avgjørende misser fra Darwin Nunez.

Forrige
Forrige

Slik blir ferieavviklingen i Premier League

Neste
Neste

Evolusjonen av Formel 1-bilen