Nære på for Dennis Hauger

viasport

Dennis Hauger ble hindret flere ganger i den viktige kvalifiseringen under Monaco Grand Prix.

For å kjøre fort i Monaco må det kjøres helt på grensene, og da går det noen ganger galt. Det skjedde med flere av førerne under kvalifiseringen til Formel 2 i dag, og det gikk ut over blant andre Dennis Hauger.

Særlig Trident-føreren Roman Stanek burde holde seg unna garasjen til Dennis Hauger en liten stund etter kvalifiseringen. Han klarte først å ødelegge en god runde for Hauger ved å ikke flytte seg i aller siste sving. Stanek var på vei til å starte en rask runde, Hauger var på vei til å avslutte en runde hvor mellomtidene var meget gode. Denne runden ville ikke blitt tellende uansett, ettersom det ble kjørt mye raskere senere i kvalifiseringen. Men det kunne kanskje blitt en foreløpig bestetid for Hauger, og den selvtilliten er aldri feil å ta med seg videre på de neste rundene.

Mot slutten av kvalifiseringen var Dennis Hauger nok en gang ute på en meget sterk runde, men foran han klarte Roman Stanek nok en gang å rote det til. Denne gangen klarte tsjekkeren å sette sin egen bil i veggen, før han hindret Hauger som kom bak rett etterpå.

Vi vil aldri få svaret, men det kan hende runden Hauger fikk ødelagt ville blitt rask nok til en pole position. I stedet endte han opp med fjerde beste tid i sin gruppe, noe som gir han 8. startspor i søndagens hovedløp. I lørdagens sprintløp starter Hauger på tredjeplass, noen meter bak Taylor Barnard som starter på pole.

Både Formel 2 og Formel 3 har en annerledes kvalifisering i Monaco enn på vanlige løp. På grunn av plassmangel både på banen og i pitliane er kvalifiseringen er delt opp i to ulike puljer. På den måten unngår de for mange biler på banen samtidig.

Det gjennomføres en loddtrekning for å avgjøre hvilke førere som skal være i hvilken pulje. Tidene fra begge puljer legges sammen til én resultatliste, og den raskeste føreren fra begge puljer starter på pole. Men for å hindre at baneforhold skal ha for mye å si, som for eksempel at det begynner å regne før andre pulje skal kjøre, så vil den nest raskeste i begge puljer starte på andre rekke. De tredje raskeste på tredje rekke og så videre. Dette gjelder bare Formel 2 og Formel 3. I Formel 1 er det normal kvalifisering med samtlige 20 biler samtidig på banen i Q1, før de 15 beste avanserer til Q2 og de ti beste til Q3.

Richard Verschoor var raskest av samtlige på kvalifiseringen i Monaco

RESULTATET FRA KVALIFISERINGEN I FORMEL 2 FOR MONACO GRAND PRIX

1. Verschoor R. (Trident) - 0.000s

2. Martins V. (ART Grand Prix) - +0.027s

3. Hadjar I. (Campos Racing) - +0.157s

4. Aron P. (Hitech Pulse-Eight) - +0.037s

5. Colapinto F. (MP Motorsport) - +0.372s

6. Stanek R. (Trident) - +0.156s

7. Antonelli K. (Prema Racing) - +0.386s

8. Hauger D. (MP Motorsport) - +0.349s

9. Bortoleto G. (Invicta Racing) - +0.387s

10. Barnard T. (PHM AIX Racing) - +0.521s

11. Fittipaldi E. (Van Amersfoort Racing) - +0.440s

12. Bearman O. (Prema Racing) - +0.609s

13. Correa J. M. (DAMS) - +0.488s

14. Maloney Z. (Rodin Motorsport) - +0.631s

15. O'Sullivan Z. (ART Grand Prix) - +0.702s

16. Maini K. (Invicta Racing) - +0.678s

17. Cordeel A. (Hitech Pulse-Eight) - +0.936s

18. Crawford J. (DAMS) - +0.720s

19. Durksen J. (PHM AIX Racing) - +1.104s

20. Marti P. (Campos Racing) - +0.916s

21. Miyata R. (Rodin Motorsport) - +6.215s

22. Villagomez R. (Van Amersfoort Racing) - +19.055s

Forrige
Forrige

Den siste dansen

Neste
Neste

Hamilton raskest i Monaco