Kush Maini disket - Hauger rykker opp!

viasport

Kush Maini ble disket fra kvalifiseringen i Bahrain

Vinneren av årets første kvalifisering i Formel 2, indiske Kush Maini, er disket. Det betyr at alle andre rykker ett hakk opp, og Dennis Hauger får fjerde posisjon i hovedløpet.

Torsdag startet årets Formel-sesong for alvor, med både trening og kvalifisering i F2 og F3 samt to treninger for F1. Fredag er det duket for sprintløp for Dennis Hauger i Formel 2 og Martinius Stenshorne i Formel 3. I Formel 1 skal det kjøres en trening og deretter årets første kvalifisering.

Du kan følge alt som skjer på Viaplay. Her har vi laget en oversikt over sendeplanen.

Kvalifiseringen i Formel 3 ble litt skuffende sett med norske øyne. Martinius Stenshorne endte på en 22. plass av de 30 startende, og må derfor starte et stykke bak i både fredagens sprintløp og lørdagens hovedløp. Martinius er debutant i Formel 3, så vi gir han litt tid til å finne toppfarten som vi vet han har inne.

I Formel 2 ble det derimot en opptur for Dennis Hauger. Kvalifiseringer er noe Hauger har slitt mye med i begge sine to tidligere sesonger i Formel 2, så derfor var det absolutt godkjent med den 5. beste tiden torsdag.

viasport

Dennis Hauger rykker opp til 4. plass på kvalifiseringen

VINNEREN DISKET, NYKOMMER TIL TOPPS

Men noen timer etter kvalifiseringen var over kom nyheten om at indiske Kush Maini som var overlegent raskest på kvalifiseringen hadde blitt disket. Ikke for brudd på track limits som ble meldt i norske medier, men for brudd på de tekniske bestemmelsene.

Dermed ble alle tidene Maini satt under kvalifiseringen strøket, og han ender nederst på resultatlisten og må starte bakerst i begge løp denne løpshelgen. Alle andre rykker ett steg oppover og fremover.

Den som nå står med den raskeste tiden er Kush Mainis lagkamerat, Gabriel Bortoleto. Han vil derfor starte lørdagens hovedløp fra pole position. Sprintløpet snur rekkefølgen på de ti beste, så da vil han starte fra 10. plass. Gabriel Bortoleto er ingen hvem som helst selv om han er fersk i Formel 2-bilen. Han vant nemlig fjorårets Formel 3-mesterskap overlegent, og regnes blant favorittene til å kjempe om årets Formel 2-tittel også.

Alt dette betyr at Dennis Hauger vil starte fredagens sprintløp fra 7. startposisjon, og lørdagens hovedløp fra 4. posisjon, som er på andre rekke rett bak Isack Hadjar som rykker opp til frontrekka ved siden av Bortoleto.

Starten i spirntløpet til Formel 2 er fredag klokken 14:45

Forrige
Forrige

Sjokkerende oppdatering i Horner-saken

Neste
Neste

- Kan bli en ellevill sesong