Katastrofe-kvalifisering for Stenshorne

viasport

Det kunne knapt gått mer galt for Martinius Stenshorne i Monte Carlo.

Er det én bane i løpet av sesongen du vil ha en god kvalifisering på, så er det Monaco. Den trangeste banen det er vanskeligst å kjøre forbi på. Kvalifiseringen er på mange måter viktigere enn selve løpet. Eller løpene når vi snakker om Formel 2 og Formel 3, ettersom de kjører både sprintløp og hovedløp.

Både Formel 2 og Formel 3 har en annerledes kvalifisering i Monaco enn på vanlige løp. På grunn av plassmangel både på banen og i pitliane er kvalifiseringen er delt opp i to ulike puljer. På den måten unngår de for mange biler på banen samtidig.

Det gjennomføres en loddtrekning for å avgjøre hvilke førere som skal være i hvilken pulje. Tidene fra begge puljer legges sammen til én resultatliste, og den raskeste føreren fra begge puljer starter på pole. Men for å hindre at baneforhold skal ha for mye å si, som for eksempel at det begynner å regne før andre pulje skal kjøre, så vil den nest raskeste i begge puljer starte på andre rekke. De tredje raskeste på tredje rekke og så videre. Dette gjelder bare Formel 2 og Formel 3. I Formel 1 er det normal kvalifisering med samtlige 20 biler samtidig på banen i Q1, før de 15 beste avanserer til Q2 og de ti beste til Q3.

Martinius Stenshorne ble trukket i pulje 2. Det var i utgangspunktet en bra ting ettersom banen normalt er raskere jo flere runder som er kjørt og bilene legger igjen gummi på banen. I tillegg er det bare 14 biler i andre pulje mot 15 i den første.

viasport

Gabriele Mini vant første pulje foran Stenshornes teamkamerat Luke Browning. Gode nyheter for Martinius ettersom det tydet på at teamet hadde truffet bra med innstillingene og at bilen var rask. Men der stoppet også de gode nyhetene. Martinius fikk ikke satt noen god tid, og var helt nederst på resultatlisten for pulje 2 før alle skulle ut på sin siste raske runde.

Den runden ble avbrutt med rødt flagg på grunn av to førere som kjørte av banen i første sving, og med så lite tid igjen på klokken at ingen ville rekke å fullføre en oppvarmingsrunde ble derfor kvalifiseringen stoppet. Med Martinius Stenshorne nederst på listene.

Christian Mansell var raskest i andre pulje, men ikke raskere enn Gabriele Mini som derfor starter fra pole position i søndagens hovedløp. Lørdagens sprintløp snur rekkefølgen på de beste førerne, men Martinius Stenshorne må starte bakerst i feltet for begge løp.

Det betyr at han får en nesten umulig oppgave med å sikre seg poeng til førermesterskapet denne helgen. Det er vanskelig å kjøre forbi i Monte Carlo, og å starte bakerst her er det samme som å kjøre to løp i kø. Men det betyr ikke at det er umulig. Martinius Stenshorne har ikke lenger noe å tape, og kan sånn sett kjøre begge sine løp uten press.

Sprintløpet starter 10:45 lørdag, og hovedløpet kjøres søndag morgen klokken 08:00

Forrige
Forrige

Hamilton raskest i Monaco

Neste
Neste

Slik ser du Monaco Grand Prix