Harry Kanes utrolige rekordjakt

viasport

Mange ble overrasket da Harry Kane forlot Tottenham og Premier League før sesongen, og med det ga opp jakten på Alan Shearers scoringsrekord. Nå er han på vei til å ta en annen “umulig” scoringsrekord i stedet.

Det er sjeldent vi ser toppspillere som kun har én klubb i løpet av karrieren, men Harry Kane så ut til å bli en av de sjeldne. Han var lojal til sin lokale klubb Tottenham sesong etter sesong selv om det aldri ble noen titler eller pokaler å sette på peishyllen. Helt til i fjor sommer. Da var det på tide med et nytt kapittel i Harry Kanes karriere, og ferden gikk ut av landet, til tysk fotball og Bayern München.

Overraskende mente mange, ettersom Kane hadde banket inn 213 ligamål for Tottenham og var i ferd med å tette den umulige luken til Alan Shearers 260 mål i Premier League. Det var ikke lenger et spørsmål om Kane ville ta rekorden, men når.

Det var bare to ting som kunne stoppe han. Alvorlige skader eller en overgang til en klubb utenfor Premier League. Det skulle bli det siste.

For den som jublet mest for Harry Kanes overgang til Bayern München var uten tvil Alan Shearer. Han vil nå bli stående som den mestscorende spilleren i Premier Leagues historie, og beholde sin udødelige plass i historiebøkene. Shearers navn er i dag kjent for alle med interesse for engelsk fotball fordi han holder scoringsrekorden. Den er verdt mange ganger den ene Premier League-tittelen han var med å vinne. Nettopp derfor overrasket Harry Kanes overgang så mange.

Ny rekord å jakte

viasport

Harry Kane har alltid gitt inntrykk av å følge med på rekorder og statistikk. Så kanskje var det en spesiell ting med overgangen til Bayern München som lokket litt ekstra: scoringsrekorden i en enkelt sesong i Bundesliga.

Den rekorden holdes i dag av Robert Lewandowski. Han scoret 41 mål i 2020/21-sesongen for nettopp Bayern München. Her er det også verdt å merke seg at Bundesliga bare består av 18 lag, så hvert lag spiller 34 kamper, ikke 38 som i Premier League.

Da Lewandowski tok rekorden hadde den stått siden Gerd Müller scoret 40 mål i 1971/72-sesongen, og det hadde for lengst blitt fastslått at Müllers rekord var umulig å slå og ville bli stående til evig tid. Lewandowski slo rekorden i sin 11. sesong i Bundesliga, og sin syvende sesong for Bayern München.

Harry Kane ligger godt an til å kunne slå rekorden på første forsøk!

Etter 16 spilte kamper har Kane satt ballen i nettet 22 ganger. Det gjør at han ligger godt foran skjemaet til 42 mål som trengs for å ta rekorden. Selv om han må stå over et par kamper på grunn av skade eller suspensjon vil Kane ende på 44 mål med det tempoet han har satt opp så langt. Han har i tillegg notert seg for 5 assists. Lewandowski hadde 7 assists i sin rekordsesong.

Skulle Kane klare å ta rekorden vil det være et stort stikk til kritikerne som har holdt Kane et godt stykke bak Lewandowski i alle kåringer. Og dette kan godt være en stor motivasjon for den engelske landslagskapteinen som muligens føler han ikke har fått anerkjennelsen han har fortjent.

Det er også verdt å merke seg at Kanes navn har dukket opp mye oftere i diskusjoner rundt ulike kåringer og priser som Ballon d’Or og liknende etter han meldte overgang til Bayern München. Selv om han bare gjør det han allerede har gjort i sesong etter sesong for Tottenham.

Det gjenstår å se om Kane klarer å ta den “umulige” rekorden til Robert Lewandowski, og om det vil føre til at han vinner Ballon d’Or. Og hvem vet, skulle han klare det vil han fortsatt ha tid nok til å returnere til England og Premier League for å ta Alan Shearers rekord også!

Forrige
Forrige

Premier League-helgen: Dette lærte vi

Neste
Neste

Hvor bor Formel 1-sjåførene?