Haaland og De Bruyne endelig sammen igjen

viasport

Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland er to av de beste spillerne Manchester City har i sin mektige stall, og nå som begge to endelig er skadefrie kan vi få se de sammen på banen fra start for første gang siden august. Og det betyr trøbbel for motstanderne!

Faktisk er de ikke bare to av Manchester Citys beste, men også to av de beste spillerne i hele Premier League. Hele verden også faktisk. Så hva kan vi forvente av gjenforeningen mellom De Bruyne og Haaland?

Når Manchester City stiller opp mot Brentford mandag kveld, er det med et lag som ser ut til å være i toppslag etter å ha hevet seg med seks seire på rad i alle konkurranser siden jul. Med så godt som hele stall til disposisjon, er utsiktene lyse, spesielt med tanke på at Kevin De Bruyne og Erling Haaland kan starte sammen for første gang siden august.

Pep Guardiola vil sannsynligvis se muligheten til å inkludere begge de skadefrie stjernene i jakten på å hevne fjorårets to ligatap mot Brentford. De Bruyne, som bare har startet sin andre kamp for 2023/24-sesongen i midtukekampen hjemme mot Burnley, ble byttet ut etter bare 23 minutter i sesongåpningen mot samme motstander.

Haaland, med sine 14 Premier League-mål denne sesongen, har ikke startet en ligakamp siden tidlig i desember, men kom inn de siste 19 minuttene i 3-1-seieren over Burnley på onsdag. I løpet av de siste 12 månedene har Citys stjerneduo startet sammen kun ti ganger i ligaen, med åtte seire og to uavgjorte som resultat.

Haaland har scoret åtte mål i disse kampene, tydeligvis fornøyd med serveringen fra den belgiske midtbanespilleren. Deres statistikk når de starter sammen er imponerende: 10 kamper, åtte seire, to uavgjorte, ingen tap, med Haaland som noterte seg for åtte mål og De Bruyne for tre.

Nyheten om at De Bruyne og Haaland begge er tilgjengelige samtidig, er strålende for City og kan varsle problemer for deres kommende motstandere. John Stones er også tilbake i full trening etter en skadepreget start på sesongen. Hvis han starter sammen med dem, vil det kun være femte gang på et år at denne trioen er navngitt i samme Premier League-oppstilling.

viasport

En gjenforening av disse tre spillerne vil gi mesterlaget et betydelig løft på mandag, med tanke på hvor sentrale de var i Citys trippelsuksess i 2022/23. I sesongåpningen valgte Guardiola å starte med De Bruyne på sentral midtbane sammen med Rodri, med Julian Alvarez som nummer 10 bak Haaland. Phil Foden og Bernardo Silva tok de brede posisjonene den dagen, men med Jack Grealish og Jeremy Doku også i betraktning, har Guardiola plutselig et overflødighetshorn av taktiske alternativer.

De Bruyne forventes å spille sentralt mot Brentford, muligens som en av to nummer 10-ere ved siden av Alvarez i en 4-1-4-1-formasjon. Etter hans raske dobbeltscoring midtuke, vil det være vanskelig å utelate Alvarez. De Bruynes tilbakekomst har allerede inspirert til to viktige mål fra dødball for Man City.

Det var fra hans innsvingende hjørnespark Nathan Ake scoret vinnermålet mot Tottenham Hotspur i FA-cupens fjerde runde. Sist gang leverte han en perfekt pasning inn i området for Alvarez å konvertere, fra en smart fordekt treningsrutine, og rykket opp til tredjeplass i Premier Leagues all-time assist-tabell.

Det var en påminnelse om De Bruynes ekstraordinære tekniske kvalitet og intelligens da han så hvor rommet var og deretter utførte en presis gjennombruddspasning. Hans dødball-leveranser har potensial til å forårsake store hodebry for Brentford, spesielt hvis de også må håndtere Haalands luftstyrke.

Nordmannen var relativt stille i sitt comeback på onsdag, men var nære på å score med en heading ved bakre stolpe. Etter en fantastisk vinklet løp mot bakre stolpe, sendte Matheus Nunes en nydelig kryss mot Haalands hode. Det var kun en briljant blokkering fra Dara O’Shea ved bakre stolpe som nektet Haaland et comeback-mål.

Brentford, som har sett skjøre ut defensivt de siste ukene med 14 baklengsmål på sine fem siste kamper, må vise betydelige forbedringer for å holde City i sjakk. Returen av De Bruyne og Haaland har utvilsomt gjort oppgaven med å kreve tre strake seire mot City uendelig vanskeligere.

Kampstart er klokken 21:00, og Manchester City er klare favoritter med 1,38 i odds. Hjemmeseier kan gi deg så mye som over 9,5 i odds noen timer før kampstart. Det er faktisk mer enn du får på at Erling Braut Haaland skal score hattrick!

Forrige
Forrige

Chelsea-supportere roper om Pochettinos avgang

Neste
Neste

Arsenal knuste Liverpool