Guardiola fortsetter å knuse rekorder

viasport

Manchester City fortsatte sin imponerende rekke i FA-cupen ved å sikre en plass i semifinalene for en rekordsettende sjette sesong på rad ved å slå Newcastle United 2-0 på Etihad Stadium.

Denne seieren ble preget av Bernardo Silvas briljans, som scoret begge målene i første omgang, om enn med litt hjelp fra retningsforandringer.

Pep Guardiola, hjernen bak Citys vedvarende suksess, gjorde betydelige justeringer i lagoppstillingen sin, med fem endringer fra laget som spilte uavgjort mot Liverpool. Merkbart trådte Stefan Ortega inn for den skadde Ederson, og forsvaret så Ruben Dias og Josko Gvardiol erstatte Nathan Ake og John Stones. Med Kevin De Bruyne ute med skade, tok Mateo Kovacic hans plass, og Jeremy Doku ble foretrukket fremfor Julian Alvarez. På den andre siden gjorde Newcastles Eddie Howe to strategiske endringer, ved å introdusere Jamaal Lascelles og Jacob Murphy for de skadde Tino Livramento og Miguel Almiron, og valgte en defensiv formasjon med fem i bakre rekke.

Silvas åpningsmål kom i det 13. minutt, et skudd som ble avledet av Dan Burn, og lot Newcastles målvakt Martin Dubravka være feilplassert. Ledelsen ble doblet i det 31. minutt da Silvas krøllete skudd fant nettet via Sven Botman, og ytterligere viste Citys dominans.

Kampen hadde også sine øyeblikk av potensial for Newcastle, spesielt da et innlegg fra Jacob Murphy førte til et truende øyeblikk som Stefan Ortega dyktig nøytraliserte. City opprettholdt imidlertid kontrollen, med spillere som Phil Foden og Erling Haaland som skapte betydelige muligheter for å utvide ledelsen ytterligere.

viasport

Guardiola roste lagets prestasjon og understreket betydningen av konsekvent suksess i tidlige runder for å vinne finaler. Hans rekord med å nå syv FA-cupsemifinaler på åtte sesonger, med seks påfølgende opptredener, understreker hans eksepsjonelle evne til å lede laget til seier.

Til tross for tapet, var Newcastles prestasjon en forbedring over deres forrige runde, hvor de så vidt gikk videre forbi Blackburn Rovers. Men mot City var de stort sett overklasset, med Citys raske pasningsspill og taktisk overlegenhet som viste seg for mye for besøkende.

Mens Manchester Citys søken etter et andre påfølgende trippel fortsetter, demonstrerer deres profesjonelle og strategiske tilnærming til hver kamp deres spesielle plass i fotballen. Guardiolas refleksjoner over klubbens ambisjoner og prestasjoner taler bind om den vinnerkulturen han har innført.

For Newcastle avviste Eddie Howe bekymringer over nok en sesong uten sølvtøy, og fokuserte i stedet på fremtiden og lagets potensial. Manchester Citys prestasjon sender imidlertid et sterkt budskap til deres fremtidige motstandere i FA-cupen, og understreker deres beredskap og besluttsomhet om å fortsette sin jakt på ære.