– Vi må holde begge bena på bakken

viasport

Ferrari tok maksimalt antall poeng i Australia og har mer vind i seilene enn på mange år. Likevel ber teamsjef Frederic Vasseur alle om å beholde roen.

Ferrari klarte å dra i land en sensasjonell 1-2-seier i Australias Grand Prix, en bragd som ikke har vært sett siden dagene til Michael Schumacher og Rubens Barrichello i 2004. Denne triumfen kommer kun to uker etter Carlos Sainz' operasjon, men han klarte å bryte Max Verstappens seiersrekke ved å sikre seieren fra andre startposisjon. Charles Leclerc, som ikke var langt bak, viste sin tøffhet ved å ta igjen Lando Norris for andre plass og tjente også den raskeste rundetidsutmerkelsen. Selv uten en direkte kamp med Verstappen, som trakk seg tidlig fra løpet, antydet Ferraris prestasjoner gjennom helgen deres evne til å utfordre den regjerende mesteren under normale omstendigheter.

Fred Vasseur, Ferraris teamleder, uttrykte henrykkelse, men rådet til forsiktighet og tilbakeholdenhet i kjølvannet av suksessen i Australia. Han understreket viktigheten av ikke å la seg rive med og fremhevet Ferraris fremskritt sammenlignet med året før, spesielt teamets forbedringer i dekksstyring og generell ytelse. "Vi har vært raske hele helgen, helt fra den første fritreningen," reflekterte Vasseur, og understreket de betydelige skrittene som er tatt siden skuffelsene i forrige sesong.

Seieren i Australia styrket ikke bare Ferraris stilling i konstruktørmesterskapet, hvor de nå bare er fire poeng bak Red Bull, men flyttet også Leclerc til andre plass i førermesterskapet. Vasseurs fokus forblir imidlertid på å opprettholde momentum og bygge selvtillit innad i teamet. Han kommenterte det psykologiske aspektet ved racing og sa: "Selvtillit er en stor del av resultatene i denne bransjen," og anerkjente den voksende troen innad i teamet som følge av konsekvent ytelsesforbedring.

viasport

Sainz' seier var spesielt bemerkelsesverdig, ettersom det markerte hans tredje seier for Ferrari og den første ikke fra pole position. Vasseur roste Sainz' besluttsomhet og fokus, som virket uanfektet av hans nylige operasjon, noe som bidro til det Vasseur beskrev som en "sensasjonell helg." Denne følelsen fanger essensen av Ferraris nåværende tilstand: en blanding av forsiktig optimisme og en klar fokus på utfordringene som ligger foran.

Ettersom sesongen utvikler seg, minner minnet om Red Bulls sterke tilbakekomst etter tilbakeslag, som deres prestasjon etter Singapore Grand Prix i fjor, om de konkurransepregete dynamikkene som er i spill. Ferraris forbedrede ytelse, spesielt i dekksstyring, antyder en lovende retning for teamet. Likevel skinner Vasseurs pragmatisme gjennom mens han forbereder seg på de kommende utfordringene, inkludert løpet i Suzuka, med et årvåkent øye på den alltid konkurransedyktige Red Bull. Ferraris tilnærming, forankret i jevn fremgang og dempede forventninger, setter scenen for en fengslende kamp i de kommende løpene og holder løftet om en spennende sesong for det historiske teamet og dets fans.

Forrige
Forrige

Liverpool inntar tabelltoppen etter comeback-seier

Neste
Neste

Arteta prøver å vokse ut av Guardiolas skygge