F1: Sjokk-overgangen ingen så komme

viasport

Lagkamerater? Det er mye som tyder på at Lewis Hamilton og Charles Leclerc skal kjøre for samme lag fra neste sesong.

Om denne overgangen blir bekreftet er det den største vi har sett i Formel 1 på veldig mange år!

I formiddagstimene torsdag 1. februar begynte det å svirre noen rykter i Formel 1-kretser om en sensasjonell nyhet. Først ble det sett på som de vanlige ryktene uten rot i virkeligheten, så begynte den ene etter den andre av mer kredible personer å bekrefte at de også hadde hørt om dette, og at dette ikke var tatt ut av løse luften.

Etter et par timer er det forventet at dette kommer til å skje, og at den offisielle bekreftelsen kommer i løpet av uken:

Lewis Hamilton skal kjøre for Ferrari fra og med sesongen 2025!

Flere og flere medier, inkludert seriøse og anerkjente Motorsport.com melder nå at denne overgangen er i orden. Det er ingen hemmelighet at Ferrari har ønsket seg Lewis Hamilton, og den syvdoble verdensmesteren har også hintet til at han en vakker dag kunne tenke seg å kjøre Ferrari. Nå ser det ut til å bli virkelighet.

Ferrari har den effekten på racerførere. Alle vil kjøre Ferrari. Den røde bilen er selve ikonet på motorsport og særlig Formel 1, og det å vinne med Ferrari er det største som er mulig å oppnå.

Charles Leclerc signerte nylig en ny kontrakt med Ferrari, og vil bli Lewis Hamiltons teamkamerat om overgangen blir en realitet. Det betyr at Carlos Sainz mister sin plass. Han har ett år igjen av kontrakten og skal derfor etter planene fullføre 2024-sesongen med Ferrari. Akkurat som Lewis Hamilton skal med Mercedes.

viasport

Likevel er det i seg selv et problem. En fører du vet skal kjøre for en konkurrent neste sesong kan ikke få vite alt som pågår med utvikling av teamet og bilen. Og uten å få vite kan ikke føreren bidra like mye med utviklingen, noe som igjen vil resultere i dårligere tempo på banen og dermed svakere resultater.

Det vil derfor ikke overraske mange om noen av disse overgangene skulle skje tidligere enn kontraktene tilsier. Det kan faktisk være det beste for alle involverte parter. Og et annet rykte som har svirret rundt i Formel 1 de siste dagene er at nettopp Carlos Sainz og Red Bull snakker sammen.

Her er det bare en ting å gjøre: Spenn fast sikkerhetsbeltene, for nå kommer det til å skje mye fremover!

Forrige
Forrige

Liverpool herjet med Chelsea

Neste
Neste

Deadline Day: Se alle bekreftede overganger