West Ham kan snyte Liverpool for storsignering

viasport

Det har vært mange rykter som har koblet Liverpool til stjerneskuddet, men nå kan det se ut som West Ham kupper avtalen!

Ruben Amorim, den anerkjente manageren for Sporting Lisbon, har nylig vært i søkelyset etter at han reiste til Storbritannia for det som ser ut til å være et avgjørende karrieretrekk. Til tross for sterke spekulasjoner om at han skulle ta over den snart ledige managerposisjonen hos Liverpool, ser det ut til at Amorims potensielle tid på Anfield er på hell. I stedet har West Ham United dukket opp som en sannsynlig destinasjon, med planlagte møter mellom Amorim og klubbens ledere.

Managerkarusellen begynte å snurre raskere da det tidligere denne måneden dukket opp rapporter om Jurgen Klopps forestående avgang fra Liverpool. Amorim ble raskt utpekt som en av favorittene for stillingen. Imidlertid, til tross for tidligere rykter om diskusjoner med Liverpool, har Amorim eksplisitt benektet noen slike kommunikasjoner. Ettersom Liverpools interesse ser ut til å avta, er West Ham posisjonert til å utnytte muligheten til å sikre hans tjenester.

West Hams behov for en ny manager kommer på et kritisk tidspunkt. David Moyes, nåværende manager, står på randen av å forlate ettersom hans kontrakt avsluttes ved sesongslutt. Klubben har vært proaktiv i sin søken etter en etterfølger, med navn som tidligere Wolves og Real Madrid-manager Julen Lopetegui også omtalt i ryktebørsen som potensielle erstattere.

Amorims managerkvalifikasjoner er imponerende, markert med betydelige prestasjoner i Portugal. Etter å ha startet sin toppnivå trenerkarriere med Braga, sikret han seg Taca de Liga (portugisisk ligacup) under sitt korte opphold der. Hans overgang til Sporting Lisbon i mars 2020 viste seg å være enda mer fruktbar. I sin første hele sesong ledet han laget til en Primeira Liga-seier, en bragd som så dem overgå rivalene Benfica og Porto. Under hans ledelse har Sporting også hevdet seg med to flere Taca de Liga-titler.

viasport

Hans tilnærming til ledelse og dedikasjon til sporten ble fremhevet av den tidligere profesjonelle fotballspilleren Gabby Agbonlahor, som delte innsikter fra deres tid sammen under en trenerlisenskurs i Belfast. "Artig nok, jeg tok trenermerkene mine med Ruben, vi gjorde hurtigsporet, Nord-Irland, Belfast-kurs," fortalte Agbonlahor til talkSPORT. Han beskrev Amorim som intens fokusert og engasjert, og skilte seg ut selv i kursets uformelle atmosfære. "Han var på den, kompis. Noen kunne kanskje le og spøke litt på kurset og sånt, men han var på den. Han konsentrerte seg under hvert møte, alle teorideler, når du gjorde treningsøvelser på banen kunne du fortelle at han var på den."

Agbonlahors beundring for Amorims evner er tydelig. "Jeg er sikker på at det var som fem år siden, han er 39 nå så han er ganske ung som manager men jeg ser ikke hvorfor ikke [han kunne bli Liverpool-manager], han gjør en flott jobb i Sporting, ikke sant?" la han til. Når sommeren nærmer seg, vil hvilken som helst klubb som klarer å sikre Amorims signatur virkelig være heldig, og markere et lovende nytt kapittel i deres fotballreise.

Forrige
Forrige

Tittelkampen: Dette mener ekspertene

Neste
Neste

Pochettino vil stoppe rivalens gulljakt