Vil ha EM-profilen til Anfield

viasport

Liverpool vil forsterke laget med landslagsspilleren før neste sesong.

Han spilte hvert eneste tilgjengelige minutt for England i sommerens europamesterskap, og misset bare kvartfinalen mot Sveits på grunn av suspensjon for gule kort. Marc Guehi trekkes frem som en av de få positive overraskelsene på det engelske landslaget, som til tross for at de kom til finalen skuffet stort med tafatt fotball gjennom hele mesterskapet.

Marc Guehi hadde bare 11 landskamper på CVen før EM ble sparket i gang, men alt tyder på at han har spilt seg til en fast plass på laget til Gareth Southgate. Og selv om Southgate ikke lenger skal lede det engelske landslaget fremover vil det bli vanskelig å se forbi Crystal Palace-stopperen også for etterfølgeren hans.

En annen som har lagt merke til fremgangen til midtstopperen er den nye Liverpool-manageren Arne Slot. Han ønsker seg Guehi denne sommeren, men det blir ikke billig. Det snakkes om en prislapp på tett oppunder en milliard kroner, eller £65 millioner. Om overgangen gjennomføres til denne prislappen vil Guehi bli tidenes 7. dyreste forsvarsspiller, og den femte dyreste forsvarsspilleren i Premier League.

Foran han på den listen er mannen han har erstattet på landslaget og mannen han er tiltenkt å erstatte i Liverpool. Virgil van Dijks overgang fra Southampton til Liverpool i januar 2018 var ny verdensrekord for en forsvarsspiller. Den sto i to og et halvt år til Manchester United kjøpte Harry Maguire fra Leicester to og et halvt år senere.

Marc Guehi startet sin karriere i London og Chelsea, men fikk ikke spilletid der. Etter et år på utlån i Swansea ble han solgt til Crystal Palace hvor han har spilt fast i tre sesonger nå.

Forrige
Forrige

Gareth Southgate ferdig som engelsk landslagssjef

Neste
Neste

EM: Spania - England