Gareth Southgate ferdig som engelsk landslagssjef

viasport

– Jeg har gitt alt!

Etter åtte år som engelsk landslagssjef har Gareth Southgate valgt å gi seg. I løpet av disse åtte årene ledet han Three Lions til to strake EM-finaler pluss en VM-semifinale etter en lang tørkeperiode for landslaget. Den forrige semifinalen kom helt tilbake i VM 1990 i Italia.

Southgate tok over som landslagssjef etter Roy Hodgson i 2016 og fikk 102 kamper som manager for sitt hjemland. Hodgsons periode endte med det sjokkerende 2-1 tapet for Island i åttendedelsfinalen. Første mesterskap for Southgate ble VM to år senere, og her ledet han altså laget til den første semifinalen på 28 år. Det ble tap for Kroatia, men mesterskapet ble på mange måter likevel en opptur for Englands del.

Tre år senere klarte Gareth Southgate å lede laget til en finale i et mesterskap for første gang siden de vant VM på hjemmebane i 1966, men de klarte ikke å overliste Italia og tapte på straffesparkkonkurranse. Denne finaleplassen ble fulgt opp med en ny finale i denne sommerens EM, men som vi alle så på søndag ble det 2-1 tap for et overlegent spansk lag i finalen.

– Som stolt engelskmann har det vært mitt livs ære å få spille for England og å få lede England. Det har betydd alt for meg, og jeg har gitt alt, sier Gareth Southgate selv i pressemeldingen. Han fortsetter videre:

– Det er på tide med en endring og et nytt kapittel. Søndagens finale i Berlin mot Spania var min siste kamp som manager for England.

Hvem som blir Southgates erstatter er ikke annonsert, og vil neppe bli det med det aller første heller. England har forsøkt seg med managere fra utenfor balløya tidligere med både svenske Sven-Göran Eriksson og italienske Fabio Capello, og flere eksperter har allerede lansert både Jürgen Klopp og Pep Guardiola som mulige kandidater. Av engelske managere trekkes Eddie Howes navn alltid frem som en sterk kandidat.

Forrige
Forrige

Tilbake på treningsfeltet

Neste
Neste

Vil ha EM-profilen til Anfield