Verstappen åpner raskest i Belgia

viasport

Max Verstappen viser muskler, men må uansett starte langt bak på søndag!

Red Bull har valgt å bytte motor på bilen til Max Verstappen, og ettersom de allerede har brukt opp antallet motorer de hadde lov til å bruke denne sesongen betyr det at Verstappen får med seg en straff til søndagens Grand Prix. Han vil flyttes 10 plasser bakover i feltet fra den plassen han kvalifiserer seg for.

Det betyr at selv om Max Verstappen er raskest på lørdagens kvalifisering vil han starte fra 11. startspor, med mindre andre team også velger å bytte ut deler på bilene sine som gir deres førere straffer.

Dette er noe Max Verstappen og Red Bull er godt kjent med. De gjorde dette også til fjorårets løp. Verstappen var raskeste bil på kvalifiseringen med over åtte tideler, men startet fra sjette startspor etter et girkassbytte som ga fem plasser gridstraff. Verstappen vant det løpet med over 22 sekunder.

Verstappen var også raskest på den første treningen fredag, og fortsetter dermed dominansen på Spa Francorchamps. Verstappen har vunnet både kvalifisering og løp på denne banen de tre siste årene, og går for sin fjerde strake seier denne helgen.

Topp 5 fra FP1

  1. Max Verstappen, 1:43,372

  2. Oscar Piastri, +0,531

  3. Alex Albon, +0,727

  4. George Russel, +0,853

  5. Lewis Hamilton, +0,907

Forrige
Forrige

Nok en feilslått kvalifisering for Stenshorne

Neste
Neste

Fortsetter i Hulkenbergs fotspor