Fortsetter i Hulkenbergs fotspor

viasport

Formel 1-føreren tråkker i kjente fotspor nok en gang.

Nico Hulkenberg er en veteran i Formel 1-sirkuset med godt over 200 løp i karrieren for flere ulike team. Etter to sesonger for Haas skal han tilbake til Sauber for 2025-sesongen, og har også kontrakt når Sauber blir til Audi for 2026.

I dag ble det klart hvem som blir Hulkenbergs etterfølger i Haas-teamet, og det var neppe en overraskelse for mange. Ikke fordi ryktene har svirret rundt en stund allerede, men fordi det alltid er samme fører som tar over plassen når Hulkenberg bytter team.

Esteban Ocon debuterte i Formel 1 i 2016 da han fikk en halv sesong med Manor Racing. Han erstattet Rio Haryanto til den 13. runden og kjørte de ni siste løpene der. Men Manor Racing var ikke noe sted å bli værende, så Ocon byttet team foran 2017-sesongen. Og hvor dro han da? Jo, han tok over det ledige setet etter at Nico Hulkenberg forlot Force India til fordel for Renault.

Ocon ble værende i Force India i tre sesonger før han tapte kampen mot Sergio Perez om å beholde det siste setet i teamet etter at den nye eieren Lawrence Stroll hadde plassert sønnen Lance i den ene bilen. Det førte til at Esteban Ocon ble sittende på sidelinjen for 2019-sesongen, men i forkant av 2020 skulle det igjen åpne seg en mulighet takket være Nico Hulkenberg.

Den tyske føreren hadde en meget svak 2019-sesong og endte helt nede på en 14. plass i mesterskapet. Det franske teamet tok avgjørelsen om å bytte ut Hulkenberg, og hvem var bedre å hente inn enn den franske føreren som ble ranet for plassen sin i Formel 1 av en rik meksikaner? Esteban Ocon ble nok en gang hentet som erstatter for Hulkenberg.

Etter to sesonger på sidelinjen med noen få innhopp som reservefører for Aston Martin ble Hulkenberg annonsert som ny fører i Haas-teamet fra 2022-sesongen. Der har han kjørt sammen med danske Kevin Magnussen i to år, men han går altså tilbake til Sauber som han kjørte for i 2013 fra neste sesong.

Og det kunne ikke passet bedre for Esteban Ocon, som tidligere denne sesongen fikk beskjed om at han ikke får fortsette i Alpine-teamet (tidligere Renault). Han var på jakt etter et nytt sete, og ingenting er mer naturlig enn at han nok en gang erstatter Nico Hulkenberg. Dermed blir også Esteban Ocon den første som har vunnet et Grand Prix-løp som skal kjøre for Haas-teamet noen gang.

Esteban Ocon skal kjøre Haas sammen med nykommeren Ollie Bearman. Hvem som blir Nico Hulkenbergs teamkamerat i Sauber er foreløpig ikke kjent.

Forrige
Forrige

Verstappen åpner raskest i Belgia

Neste
Neste

Pep leverer tydelig beskjed om Kevin De Bruyne