Nok en feilslått kvalifisering for Stenshorne

viasport

Totalt kaos i kvalifiseringen for Formel 3!

Det ble det komplette kaos mot slutten av kvalifiseringen i Formel 3 på Spa Francorchamps med så godt som hele startfeltet samlet i en stor haug som blokkerte hele banebredden i et forsøk på å få best mulig posisjon for et siste forsøk til å sette en rask tid.

Flere førere, inkludert Martinius Stenshorne, fikk sin første runde strøket fordi de var utenfor banemarkeringene. Noen fikk også sitt andre forsøk strøket og hadde kniven på strupen i siste tredjedel av kvalifiseringen.

En av disse var Noel Leon, men han skjerpet seg virkelig og klinte til med soleklart raskeste tid på sitt tredje forsøk. Han var på det tidspunktet nesten et helt sekund raskere enn neste på listen, og viste tydelig at banen ble raskere for hver bil som kjørte. Dette er helt vanlig, men på grunn av fare for regnvær var de fleste teamene tidligere ute enn normalt for å sette sine raske runder. Laurens Van Hoepen var en av disse som også ga tydelig beskjed til teamet at dette var en feil.

Martinius Stenshorne satte sin første tellende runde sent, og den holdt til en 11. beste tid på det tidspunktet. Det er viktig å komme blant de 12 beste i Formel 3 ettersom de snur rekkefølgen på disse til sprintløpet. En 11. plass ville derfor gitt plass på frontrekka i morgendagens sprint.

Mye takket være Noel Leons raske runde kastet alle seg ut på banen igjen for å gjøre nye forsøk. Noen få førere var allerede i gang med sine runder, og fire av de klarte å kjøre raskere enn Leon. Men så begynte kaoset. Alle hadde det travelt med å rekke frem til målstreken før tiden gikk ut, og det ble regelrett rushtrafikk og kort inn mot den siste sjikanen.

Med fire biler i bredden og faktisk flere biler utenfor banen i et desperat forsøk på å komme seg fremover i køen var det helt umulig for førerne som var i gang med sine raske runder å komme forbi. Det var heller ikke nok liv igjen i dekkene til de få bilene som rakk å krysse målstreken i tide, og dermed var det ingen som endret på rekkefølgen vi hadde før kaoset startet.

Martinius Stenshorne var en av bilene som var på en rask runde, og han forbedret tiden sin noe, men vi tror han tapte mye på trafikken selv om han ikke møtte det største kaoset. Det ble en 21. tid på Stenshorne litt over et sekund bak den raskeste tiden, og nok en helg med vanskelig utgangspunkt for nordmannen.

Topp 10 kvalifisering Formel 3

  1. Callum Voisin, 2:04,321

  2. Alexander Dunne, +0,123

  3. Leonardo Fornaroli, +0,132

  4. Sebastian Montoya, +0,200

  5. Noel Leon, +0,224

  6. Max Esterson, +0,224

  7. Luke Browning, +0,252

  8. Sami Meguetounif, +0,296

  9. Tim Tramnitz, +0,299

  10. Santiago Ramos, +0,308

Med forbehold om mulige straffer som blir delt ut etter kvalifiseringen, noe som er langt fra umulig med tanke på alt kaoset som oppsto.

Forrige
Forrige

Frontrekka for Dennis Hauger lørdag!

Neste
Neste

Verstappen åpner raskest i Belgia