Verdens dyreste sendes på lån

viasport

Han vant Champions League for bare noen måneder siden. Nå sendes han til ligaens minste klubb på lån for sesongen.

Han har vunnet Champions League to ganger, Europa League, La Liga og VM for klubblag har han vært med å vinne. Likevel er han en sterk kandidat til tidenes største bomkjøp, og nå har den mildt sagt merkelige karrieren hans tatt enda en uventet vending.

Han kom til Chelsea fra Atletico Madrid sommeren for seks år siden for det som fortsatt er den dyreste overgangen verden har sett for en målvakt. €80 millioner var summen når hans anslåtte markedsverdi var på bare en fjerdedel. De to første sesongene i Chelsea fikk han godt med spilletid, men han imponerte ingen og ble satt på reservebenken i både sin tredje og fjerde sesong. I den femte klarte han å komme seg tilbake på laget da førstekeeper Edouard Mendy både slet med håpløs form og skader.

Det var nok til at han klarte å sikre seg et utlån til selveste Real Madrid da de mistet førstekeeper Thibaut Courtois til en langtidsskade. Men selv ikke her klarte han å forsvare plassen på laget, og ble henvist til reservebenken nok en gang.

Nå går ferden til et vesentlig mindre glamorøst sted. Santiago Bernabeu med sine 85 000 seter i den spanske hovedstaden byttes ut med Vitality Stadium og 11 000 seter på den engelske sørkysten.

Kepa har over 100 kamper i Premier League samt mange kamper i både La Liga, Champions League og over et dusin landskamper for Spania bak seg. Rutinen er det lite å si på, problemet er bare at han har sluppet inn over ett mål i snitt per kamp. Og det er for topplag som Chelsea og Real Madrid. Det blir neppe noe færre baklengsmål for Bournemouth.

Forrige
Forrige

Tøff trekning for Liverpool

Neste
Neste

Klar for Premier League