Tøff trekning for Liverpool

viasport

Arne Slot får en vanskelig vei mot sitt første trofé som sjef på Anfield.

Han har fått en meget god start på sin periode som manager i Liverpool, Arne Slot. To seiere av to mulige er status så langt, og nå tikker omsider nysigneringene inn også. Livet smiler for den glade hollender på Anfield, men trekningen til ligacupen var alt annet enn lystig for Liverpools del.

Den tredje runden i Carabao Cups store kamp er utvilsomt oppgjøret mellom nettopp Liverpool og Premier League-rival West Ham. Også London-klubben har store ambisjoner denne sesongen under ledelse av Julien Lopetegui og med flere sterke nysigneringer på plass. Én av de to klubbene vil ryke ut allerede i midten av september.

Carabao Cup, eller ligacupen som den er kjent som, er det første troféet som deles ut i den engelske toppfotballen hver sesong. En seiglivet myte er at dette er cupen for de mindre lagene, hvor toppklubbene bruker reserver og juniorspillere. Slik er det ikke lenger. I en verden som måles på suksess og mengden sølvtøy i skapet er ligacupen en meget fin cup også for de største klubbene. Det holder å vinne fem kamper for å bli mester, og da er sesongen langt på vei sikret uavhengig av hvordan det går i de øvrige konkurransene.

West Ham har allerede spilt en runde, og møtte Premier League-motstand også i den andre runden. De slo ut Bournemouth, bare for å trekke tett på verst tenkelige motstander i den tredje runden. Bare ett annet oppgjør er et rent Premier League-oppgjør, og det er duellen mellom Everton og Southampton.

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE I CARABAO CUP:

(tallet i parentes viser hvilket nivå laget spiller. 1=Premier League, 2=Championship, 3=League One, 4=League Two)

AFC Wimbledon (4) v Newcastle United (1)
Blackpool (3) v Sheffield Wednesday (2)
Brentford (1) v Leyton Orient (3)
Brighton & Hove Albion (1) v Wolverhampton Wanderers (1)
Chelsea (1) v Barrow (4)
Coventry City (2) v Tottenham Hotspur (1)
Everton (1) v Southampton (1)
Manchester United (1) v Barnsley (3)
Preston North End (2) v Fulham (1)
Queens Park Rangers (2) v Crystal Palace (1)
Stoke City (2) v Fleetwood Town (4)
Walsall (4) v Leicester City (1)
Arsenal (1) v Bolton Wanderers (3)
Liverpool (1) v West Ham United (1)
Manchester City (1) v Watford (2)
Wycombe Wanderers (3) v Aston Villa (1)

Kampene spilles 17. eller 18. september, med unntak av de fire siste oppgjørene på listen som spilles 24. eller 25. september.

17 av 20 lag fra Premier League er fortsatt med. Bournemouth tapte som nevnt for West Ham. Ipswich tapte for AFC Wimbledon og Nottingham Forest røk ut på straffespark mot Newcastle.

League Two har fortsatt fire klubber igjen i turneringen. League One har bare én mer med sine fem, og Championship har seks lag med. Så allerede i den tredje runden tynnes det kraftig i rekkene fra de lavere divisjonene. Bare to av 16 oppgjør er uten Premier League-lag, så det er langt fra umulig at hele 14 av 16 lag i fjerde runde er fra den øverste divisjonen.

Forrige
Forrige

Dette er Citys motstandere i Champions League

Neste
Neste

Verdens dyreste sendes på lån