Verdens dyreste!

viasport

Leny Yoro troner øverst på listen!

Det franske tenåringstalentet ønsket seg til Real Madrid, men tok til slutt til takke med en overgang til Manchester United og Premier League. Erik ten Hag måtte åpne pengesekken på vidt gap for å klare å lande avtalen som nå skriver seg rett inn i historiebøkene.

Overgangssummen på £52,2 millioner gjør nemlig Leny Yoro til verdens dyreste fotballspiller som står uten landskamper på seniornivå.

Rekorden tar han faktisk fra en klubbkamerat. Aaron Wan-Bissaka kostet £45 millioner da han ble hentet til Manchester United fra Crystal Palace for fem år siden. Også Wan-Bissaka står uten landskamper. Fransk midtstopper og engelsk høyreback er kanskje de to tøffeste posisjonene å få landskamper i disse årene.

Om vi inkluderer spillere som ikke hadde landskamper på det tidspunktet de ble kjøpt faller Yoro ned til en tredjeplass. Der er det faktisk en annen fransk midtstopper som troner i ensom majestet helt øverst. Chelsea punget ut med vanvittige £75 millioner da de hentet Wesley Fofana fra Leicester i 2022. Vesentlig mer enn hva Manchester City betalte for sin franske midtstopper (som nå har blitt spansk midtstopper) Aymeric Laporte da de kjøpte han for £57,2 millioner fra Athletic Bilbao i 2018.

Leny Yoro har fått spilletid i to treningskamper denne sommeren, og er forventet å få sin offisielle debut for klubben i FA Community Shield på Wembley mot byrival Manchester City den 10. august. Seriestarten kommer en snau uke senere hjemme på Old Trafford mot Fulham fredag 16. august.

Forrige
Forrige

Avviser gigantklubb

Neste
Neste

Sainz har signert for neste sesong