Sainz har signert for neste sesong

Viasport

Carlos Sainz har endelig bestemt seg for hvilket team han skal kjøre for neste år!

Den store proppen i overgangsmarkedet for førerne har lenge vært Carlos Sainz. Han har vært den mest ettertraktede av alle de ledige sjåførene, og derfor har alle team med et ledig sete for neste år ventet med å signere nye førere i påvente av om de kunne sikre seg signaturen til Carlos Sainz. Nå er ventetiden over, Sainz har bestemt seg for sin neste arbeidsgiver.

Nok en gang spår Viasport.com riktig. Vi tippet hvordan vi trodde førerkabalen i Formel 1 ville legges frem mot 2025-sesongen tidlig på sommeren, og så langt har vi truffet midt i blinken fire ganger, og bare bommet på ett tips. Som ble til to bom som en følgefeil av den første.

Les alle våre tips for 2025-sesongen her, både hvem som kjører hvor og ikke minst hvordan det hele ender!

Carlos Sainz har som vi spådde valgt Williams som sitt neste stoppested i en allerede innholdsrik karriere. Den startet i Red Bull-systemet og Toro Rosso hvor han fikk nesten tre fulle sesonger før han erstattet Jolyon Palmer i Renault mot slutten av 2017-sesongen. Der ble spanjolen bare én sesong før det ble McLaren sammen med Lando Norris i et par år før han noe overraskende fikk jobbtilbud fra Ferrari. Der har han vært i snart fire sesonger, men ettersom han mistet plassen til Lewis Hamilton måtte Sainz videre.

Valget falt altså på Williams. De aller fleste trodde det var et rent bytte med Hamilton som skulle skje, med Sainz til Mercedes. Slik ble det altså ikke, og Sainz hadde åpenbart mer tro på prosjektet til Mercedes-sjef Toto Wolffs tidligere høyre hånd James Vowles som nå er teamsjef i Williams, enn på hans gamle sjef i den tyske giganten.

Dermed blir Sainz teamkamerat med Alex Albon neste sesong, og det blir spennende å se hvordan styrkeforholdet er mellom de to. Begge kom til Formel 1 via Red Bulls juniorteam, og begge har hatt en ganske humpete og krokete vei til der de er i dag.

Carlos Sainz har foreløpig vunnet tre Grand Prix-løp. En i hver av de tre siste sesongene, inkludert den vi nå er midtveis i. Hans første seier kom i et fyrverkeri av et løp på Silverstone i 2021, et løp som er mest kjent for den vanvittige krasjen mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton i Copse. Den neste seieren kom i Singapore i fjor, og det er utvilsomt en seier som vil huskes for Sainz’ egne prestasjoner, hvor han vant fordi han kjørte smart og sakte nok til å utnytte førerne rundt seg fremfor å gi full gass til målstreken. Den tredje og foreløpig siste seieren kom i Australia tidlig denne sesongen.

Spørsmålet nå er om han rekker flere seiere i Ferrari før han bytter beite til Williams, for der kan han neppe forvente å stå på podiet alt for ofte, og langt mindre stå øverst. Men kurven til Williams har pekt oppover siden James Vowles tok over, så vi skal ikke utelukke noen ting. De får et sterkt team med Albon og Sainz neste sesong, så det står ikke på de menneskelige elementene ute på banen i det minste.

Forrige
Forrige

Verdens dyreste!

Neste
Neste

Frontrekka for Dennis Hauger lørdag!