Tottenham selger brasiliansk landslagsspiller

viasport

Har planen klar i hodet. Ange Postecoglou er en kompromissløs manager som vet hva han vil.

Ange Postecoglou har virkelig ryddet i stallen denne sommeren, og nå forlater enda en landslagsspiller klubben.

Det har blitt pekt på som et stort problem i London-klubben, som i flere andre klubber i Premier League: det er vanskelig å kvitte seg med spillere som ikke lenger er en del av fremtidsplanene til den sittende manageren. Høye lønninger og lange kontrakter er det som lokker spillere til Premier League, men det gjør det også vanskeligere å sende de videre når karrierer går mot slutten eller spillestiler endrer seg.

Tottenham har slitt med å selge spillere i mange sesonger, men denne sommeren har klubben tatt grep. Kostbare grep om vi ser kun økonomisk og kortsiktig på det, ettersom flere av spillerne som var dyre å hente til klubben den gang de ankom er sendt ut portene helt gratis. Spillere som Tanguy N’Dombele og Ryan Sessegnon kostet til sammen en milliard kroner da de ble hentet til klubben for fem år siden.

Oppsiden med dette er at det frigjør mye penger fra lønnskontoen, og det gir mindre friksjon i spillergruppa ettersom spillere som får lite spilletid sjeldent bidrar med mye positivt i garderoben og på treningsfeltet.

I tillegg til nevnte N’Dombele og Sessegnon har Tottenham også kvittet seg med Pierre-Emile Højbjerg, Eric Dier, Ivan Perisic, Japhet Tanganga, Joe Rodon, Bryan Gil og Alejo Veliz denne sommeren. Noen er solgt, noen gikk tom for kontrakt og noen fikk kontrakten terminert.

Den siste spilleren i denne rekken ser nå ut til å bli Emerson Royal. Han har i lang tid blitt koblet til AC Milan, og nå skal avtalen endelig være i boks. Overgangsguru Fabrizio Romano har gitt sitt signaturuttrykk “Here we go!” og lovet at bare innleveringen av papirene gjenstår. Og på dette stadiet tar han meget sjeldent feil. Avtalen skal være verdt rundt €15 millioner i overgangssum.

Det skulle også bety at Pedro Porro befester sin posisjon som førstevalg på høyrebacken til Spurs, i den grad det var noe tvil om det. Mye tyder også på at Djed Spence kan få etterlengtet spilletid for førstelaget som andrevalg i en sesong med mange kamper og spill både innenlands og i Europa.

Forrige
Forrige

Knuser flere overgangsrekorder

Neste
Neste

– Vi føler oss utpresset av situasjonen