Knuser flere overgangsrekorder

viasport

Dominik Solanke er klar for ny klubb. Overgangen er den største noen gang for begge parter i avtalen!

Det var bare tre stykker som scoret flere mål i Premier League enn Dominic Solanke forrige sesong. Erling Braut Haaland ble toppscorer med 27 nettkjenninger foran Cole Palmer med 22 og svenske Alexsander Isak med 21 mål. Men om vi tar bort mål fra straffemerket var Solanke giftigere i åpent spill enn både Isak og Palmer, bare tre mål bak Haaland.

Slike tall og prestasjoner blir lagt merke til, og de fleste forventet at lille Bournemouth måtte slippe sin storscorer videre til en større klubb denne sommeren. Nå har det skjedd, men The Cherries sørget for å ta seg godt betalt og sikret seg den største overgangen i klubbens historie.

Også den kjøpende parten, som endte opp med å bli Tottenham Hotspur, overgikk sin egen overgangsrekord for å hente måltyven til nord-London. Dermed skriver Dominic Solanke seg inn i historiebøkene til begge klubber for evig tid bare ved å bytte farge på drakten.

Overgangssummen ble €63 millioner, med ytterligere noen millioner som kan legges til den summen om bestemte kriterier møtes.

Nå har Tottenham god dekning på spissplass for første gang på mange år. Manager Ange Postecoglou har avvist ryktene om at Richarlison skal selges som følge av Solankes ankomst. Det samme har Richarlison selv. Analyser viser at de to angriperne er veldig like i spillestil og metode, noe som kan gi Spurs muligheter til å rotere på en helt annen måte enn tidligere. Det kan komme godt med i en sesong hvor de skal ut i Europa League i tillegg til alle kampene i England.

Forrige
Forrige

Håper å signere Fernandes denne uken

Neste
Neste

Tottenham selger brasiliansk landslagsspiller