Tilbake der eventyret startet

viasport

Adam Lallana vender hjem!

Med nesten tre hundre kamper i Premier League og 550 kamper totalt bor det mye rutine i bena til Adam Lallana. Nå tar han fatt på et nytt, og kanskje sitt siste, kapittel i en lang og innholdsrik karriere.

Han var med på to opprykk med barndomsklubben Southampton. Ferden fra League One til øvre halvdel av Premier League bare tre sesonger, og den kanskje største nøkkelspilleren i den prosessen var Adam Lallana. Sånt blir lagt merke til, og han fikk sin debut på det engelske landslaget før han også ble hentet til Liverpool. Der var han var med på å vinne både Premier League og Champions League.

Etter noen sesonger på Anfield gikk ferden videre til solkysten sør på øya, og fire sesonger med Brighton & Hove Albion. Etter nesten hundre kamper i Premier League var også det kapittelet ved veis ende.

Mange trodde kanskje det var på tide å legge skoene på hylla for den 36 år gamle veteranen, men han har noen bein som har mer å by på. Dermed passet det meget godt at barndomsklubben Southampton rykket opp til Premier League og trenger rutine på treningsfeltet.

Southampton har riktignok bare hatt én sesong utenfor Premier League, og fikk 11 strake sesonger på øverste nivå før nedrykket. Rutine fra ligaen er derfor ikke mangelvare, men Adam Lallana sitter på mer enn de aller fleste, og han er en av få som har vært på å vinne på det høyeste nivået i verden.

Southampton er spådd en tung sesong, men har høyest odds for nedrykk av de tre nyopprykkede lagene.

Forrige
Forrige

Vil samle EMs gulltrio

Neste
Neste

Gjenforenes under Gattuso