Gjenforenes under Gattuso

viasport

De to legendene har herjet sammen på landslaget i en årrekke. Nå skal de avslutte karrierene med den italienske hissigproppen Gennaro Gattuso som sjef.

Ivan Perisic, Ivan Rakitic og Gennaro Gattuso. Tre karer du helst ikke vil havne i trøbbel med. Nå skal de sammen løfte Hajduk Split til gamle høyder. Gattuso er nylig ansatt som manager for den kroatiske storklubben, og med to av de mest meritterte og rutinerte kroatene på laget er målet å ta tilbake tronen fra Dinamo Zagreb som har vunnet syv sesonger på rad.

Det har gått 19 sesonger uten at Hajduk Split har vunnet ligaen. De var tilbake på andreplass forrige sesong etter fem sesonger utenfor topp 2. Med rutinene til de to Ivan’ene skal dette endre seg.

Ivan Perisic har 134 landskamper for Kroatia, og var med til sommerens EM-sluttspill. Han startet karrieren i nettopp Hajduk Split som ungdomsspiller før han dro til fransk fotball og Sochaux. Deretter gikk ferden videre til en rekke land og klubber inkludert Inter Milan, Bayern Munchen og Tottenham Hotspur. Da han var på vei tibake fra korsbåndskaden sin forrige sesong fikk han dra hjem til Hajduk Split for å avslutte opptreningen der, og endte på et utlån til sin gamle klubb. Det ble 7 kamper på tampen av sesongen, og Tottenham valgte å fristille Perisic fra kontrakten så han kunne signere permanent for barndomsklubben.

Nå får han selskap av sin makker fra det kroatiske landslaget i mange år, Ivan Raktic. Etter et kort opphold i Saudi Arabia venter Rakitic hjem til Europa og Kroatia. Han ga seg på landslaget i 2019, men rakk å notere hele 109 kamper før den tid. Han fikk en meget strålende karriere hovedsaklig i Sevilla og Barcelona, og har vunnet La Liga, Copa del Rey, Champions League og Europa League.

Gennaro Gattuso er mest kjent fra sin tid som spiller, hvor han var en terrier på midtbanen til AC Milan og det italienske landslaget og var med å vinne både Serie A, Champions League og VM i Tyskland 2006. Han har prøvd seg som manager i flere store klubber, men det eneste han så langt har vunnet er den italienske cupen med Napoli.

Det blir spennende å se hva denne trioen får til den kommende sesongen. En ting er helt sikkert, uansett hvordan det går sportslig blir det ikke kjedelig!

Forrige
Forrige

Tilbake der eventyret startet

Neste
Neste

Bedt om å finne seg nye klubber