Tidenes mestvinnende fotballspiller

viasport

Vil noen overgå Messi i fremtiden?

Argentina forsvarte tittelen i Copa America, og ble dermed bare det andre laget i historien til å vinne tre store internasjonale titler på rad etter Spanias seiere i EM og VM 2008, 2010 og 2012. Men det var en stor milepæl til som ble oppnådd samtidig, for dette troféet var Lionel Messis 45. trofé, noe som setter han øverst på listen over mestvinnende fotballspillere gjennom tidene.

Han passerte dermed brasilianske Dani Alves som endte sin karriere på 44 troféer. Flere av de deler han med Messi, ettersom de var med å vinne de sammen da de var lagkamerater i Barcelona i flere sesonger.

Her er en oppsummering av fotballens mestvinnende spillere:

  1. Lionel Messi - 45
    Vant La Lliga ti ganger med Barcelona! Har vunnet Champions League fire ganger, Ligue 1 to ganger og en rekke andre cuper i flere land. Med Argentina vant han Copa America to ganger og VM én gang i tillegg til OL-gull i 2008. Har i tillegg et lass individuelle priser, med åtte Ballon d’Or øverst på den listen. Tidenes beste fotballspiller, nå også tidenes mestvinnende fotballspiller.

  2. Dani Alves - 44
    Første spiller som nådde 44, men er nå forbigått. Var med på seks av ligagullene og tre Champions League-troféer i Barcelona sammen med Messi, men har også vunnet i Sevilla, Juventus og PSG for å nevne de største. Ble aldri verdensmester, men vant Copa America to ganger, og det siste tilskuddet til listen var OL-gullet med Brasil sommeren 2021.

  3. Hossam Hassan - 41
    Med hele 14 ligatitler og 5 cup-seiere i Egypt er Hossam Hassan nummer tre på listen over tidenes mestvinnende spillere. Har også tre titler fra Afrikamesterskapet på CVen.

  4. Hossam Ashour - 39
    Har i likhet med Hassan vunnet mesteparten av sine troféer i Egypt. Ashours periode kom etter Hassan, og han fikk med seg 13 ligatitler og hele 10 seiere i den egyptiske supercupen.

  5. Sergio Busquets - 37
    Har vunnet både VM, EM og Nations League med Spania, men vant aldri OL. Var med å vinne La Liga hele ni ganger med Barcelona, og har også tre bøtter fra Champions League.

Femteplassen deles faktisk mellom Busquets, Maxwell, Andres Iniesta og Gerard Pique som alle har 37 troféer. Neste på listen er Cristinao Ronaldo med 35 og Ryan Giggs med 34. Toni Kroos som valgte å legge opp denne sommeren står også med 34 troféer etter at han vant Champions League (igjen) med Real Madrid i sin aller siste klubbkamp i karrieren.

Forrige
Forrige

Tilbake i Chelsea-drakt

Neste
Neste

Ferdig etter sesongen