Tabelltips: Southampton

viasport

Southampton er tilbake i Premier League. Men vil de klare seg?

For å ta det med en gang: ja, vi tror Southampton klarer seg. Ikke nødvendigvis fordi de er så gode at de burde klare å unngå nedrykket, men heller fordi, som Neal Warnock så fint sa det om sitt lag en gang for mange år siden:

– Vi er dårlige, men det finnes tre lag som er enda dårligere så vi greier oss!

Southampton nøyde seg med bare én sesong i Championship etter nedrykket. Før dette hadde de 11 strake sesonger i Premier League hvor de seks siste var på nedre halvdel. Nedrykket måtte nesten komme til slutt etter å ha blitt utsatt i flere år, også det takket være Warnocks lov. Det var heller ikke noe enkelt opprykk tilbake til den øverste divisjonen, men takket være en spinnvill vårsesong klarte Southampton å sikre playoff og vinne den tredje og siste opprykksplassen.

Russell Martin fikk managerjobben i fjor sommer og lykkes altså med å ta klubben tilbake til Premier League på første forsøk. Nå blir oppgaven å holde seg der, og våre spådommer sier at det går med et nødskrik.

VIASPORT.COM TABELLTIPS SOUTHAMPTON: 17. PLASS

viasport

Ettersom Southampton bare har vært ute av Premier League én sesong har klubben mye rutine fra Premier League både i spillerstall og organisasjon, og det vil de få bruk for denne sesongen. De vet hvordan det er å kjempe på kanten av stupet. Spørsmålet er om de klarer å beholde de viktigste spillerne sine. Høyreback Kyle Walker-Peters var en av de aller beste spillerne i hele Championship forrige sesong og må fortsette å levere også denne sesongen. Men det ryktes at han ønsker å dra videre til en ny klubb, og det kan bli et tungt slag for klubben.

Southampton har handlet nøkternt denne sommeren, og fokuset har vært på å signere et par spillere de hadde på lån forrige sesong som var viktige brikker for å sikre opprykket. Stammen i laget blir derfor den samme, og det vil helt sikkert være en fordel, særlig tidlig i sesongen når andre lag skal spille inn nye ansikter i lagene sine.

De har mistet Che Adams, og den største utfordringen til Southampton vil kunne bli hvem som skal score målene. Adam Armstrong ble toppscorer forrige sesong, men han har ikke tatt nivået i Premier League i nærheten av like godt som Championship hvor han har bøttet inn mål for flere klubber.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass:

  4. plass:

  5. plass:

  6. plass:

  7. plass: West Ham

  8. plass:

  9. plass:

  10. plass:

  11. plass:

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass:

  14. plass:

  15. plass:

  16. plass:

  17. plass: Southampton

  18. plass:

  19. plass:

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Chelsea

Neste
Neste

Tabelltips: West Ham