Tabelltips: Chelsea

viasport

Vil prosjektet til Todd Boehly bære frukter?

Vi har sett mange kjøpefester i fotballen og særlig Premier League de siste 20 årene, men ingenting kan måle seg med det Todd Boehly og Chelsea driver med. Foreløpig har det ikke fungert særlig bra sportslig, og den trenden tror vi fortsetter også neste sesong.

Akkurat da det så ut til at Chelsea begynte å få orden i rekkene og virkelig begynte å sanke mye poeng utover våren trykket de på reset-knappen og sparket de Mauricio Pochettino.

Nå er det Enzo Maresca som skal prøve å holde kontroll på den gigantiske spillertroppen, og foreløpig går det heller dårlig. Flere spillere har blitt regelrett kastet ut av førstelaget og nektet å møte på jobb. Det hjelper ikke at dette er klubbens egne akademi-produkter som Trevor Chalobah og Connor Gallagher. Stemningen virker til å være veldig anspent på Stamford Bridge, og det hjelper neppe at veldig mange av de per dags dato 44 spillerne i førstelagstroppen vil måtte se fotballkampene fra tribunen når sesongen sparkes i gang.

For å gå litt tilbake til Todd Boehly og galskapen på overgangsmarkedet som har ført til at troppen er såpass overbefolket som den er, så har Chelsea siden Boehly tok over for drøyt to år siden brukt så mye penger at de ligger på en 10. plass på listen over klubber som har brukt mest penger i fotballens historie. Og da er kun tallene fra sommeren 2022 og frem til i dag regnet med! Dette har naturlig nok ført til at Chelsea topper denne statistikken om vi inkluderer det som skjedde før Boehly også.

VIASPORT.COM TABELLTIPS CHELSEA: 9. PLASS

viasport

Det handles mye, men det handles også veldig ungt. Chelsea har den soleklart laveste snittalderen i Premier League. Dette kunne lovet meget godt for fremtiden om de hadde gitt en manager som Pochettino noen sesonger til å bygge et lag og spille inn rutine i ungguttene. Men når kravet til suksess er umiddelbart blir det nesten umulig for enhver manager å levere. Maresca er en meget spennende manager, men han har kanskje den vanskeligste jobben i toppfotballen. Det blir interessant å se om han får hele sesongen på seg om det skulle lugge litt i starten, slik vi tror det vil gjøre.

Denne sommerens signeringer inkluderer Pedro Neto fra Wolves for €60 millioner og Enzo Marescas elev fra Leicester forrige sesong, Kiernan Dewsbury-Hall for €35 millioner. I tillegg er hele fem andre spillere kjøpt for mellom €10-25 millioner hver. Det jobbes intenst med å selge spillere, og i tillegg til nevnte Chalobah og Gallagher skal Romelu Lukaku være uønsket i klubben, og navn som Raheem Sterling vil de helst også kvitte seg med om noen er villige til å matche de spinnville lønningene disse har for å spille (eller ikke spille for flere av de) i blått.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass:

  4. plass:

  5. plass:

  6. plass:

  7. plass: West Ham

  8. plass:

  9. plass: Chelsea

  10. plass:

  11. plass:

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass:

  14. plass:

  15. plass:

  16. plass:

  17. plass: Southampton

  18. plass:

  19. plass:

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Everton

Neste
Neste

Tabelltips: Southampton