Tabelltips: Manchester United

viasport

Skal det endelig løsne i bonussesongen til Erik ten Hag?

Vel, det er en god del delte meninger om akkurat det. Etter et tiår med mer eller mindre totalt kaos i klubben har Manchester United omsider begynt å få orden på sakene kan det se ut som. Men det er neppe bare å vri om en bryter og være tilbake til gammel storhet, og vi tror heller ikke ryddejobben er i nærheten av ferdig.

Forrige sesong var nesten sjokkerende dårlig til Manchester United å være, til tross for at de klarte å avslutte med seier i FA-cupen. De endte sesongen på en 8. plass med negativ målforskjell. Forrige gang Manchester United leverte en like svak ligasesong var ingen av spillerne i dagens tropp en gang født, og Alex Ferguson hadde ikke en gang kommet til Old Trafford.

Likevel tror vi altså ikke den nedadgående kurven fortsetter, til tross for at Erik ten Hag meget overraskende fikk lov til å fortsette i managerstolen. Han har fått på plass et nytt og mye sterkere apparat rundt seg og laget som kan bidra, og han har fått på plass flere nye spillere denne sommeren. Han har også fått på plass klubblegende Ruud van Nistelrooy som assistent. Akkurat han tror vi blir en sentral figur her. Går det dårlig vil han ta over som sjef i løpet av året, og går det bra vil han få en del av æren. Han har en aura og en autoritet som trengs i en klubb som Manchester United.

De nye spillerne er gamle elever av ten Hag, noe han har forsøkt tidligere med meget vekslende hell. Yoro og de Ligt er hentet inn for å bygge opp midtforsvaret etter at Varane har forlatt klubben. Hverken Evans, Lindelöf eller Maguire er spillere ten Hag har lyst til å bruke fast, så det var helt nødvendig å få inn nye fjes. Zirkzee skal gi Højlund konkurranse på topp, noe som også trengs. Spørsmålet er om noen av de to er gode nok til å kjempe i toppen av verdens hardeste liga, men det gjenstår å se.

Det positive rundt Manchester United er at unge talenter som Mainoo og Garnacho har blitt ett år eldre og har mer erfaring. Det er forventet at begge disse vil bære en større del av laget enn tidligere. Jadon Sancho har blitt venner med Erik ten Hag igjen, Mason Mount skal være tilbake til sitt gamle jeg…disse to blir nesten som nye signeringer om de slår til. Det burde ikke være mulig for Rashford å levere en like svak sesong en gang til, så der vil det også komme et løft. Hadde det bare vært mulig å si det samme om Antony, men det er det dessverre ikke.

Summa summarum så vil det fortsatt være mye sand i maskineriet, men hjulene begynner i det minste å snurre rundt igjen. Det blir bedre enn forrige sesong, men det tar tid å tette luken helt opp.

VIASPORT.COM TABELLTIPS MANCHESTER UNITED: 6. PLASS

Manchester United har fått æren av å åpne hele Premier League-sesongen, og det skjer allerede i kveld. Fulham kommer på besøk til Old Trafford, og kampen sparkes i gang klokken 21:00 norsk tid. Viaplay sender direkte med norske kommentatorer og fyldig dekning fra studio med eksperter både før, under og etter kamp.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass:

  4. plass:

  5. plass: Liverpool

  6. plass: Manchester United

  7. plass: West Ham

  8. plass:

  9. plass: Chelsea

  10. plass:

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass:

  14. plass:

  15. plass:

  16. plass:

  17. plass: Southampton

  18. plass: Fulham

  19. plass: Nottingham Forest

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Leicester

Neste
Neste

Tabelltips: Fulham